In een nieuwe serie video’s legt Clintel-president Guus Berkhout uit wat er volgens hem moet gebeuren met het bestuur van Nederland. Hij doet dit aan de hand van zijn recent geschreven trilogie over dit onderwerp: De Toekomst van Nederland.

 

De basis van de serie is een verhaal in vijf afleveringen over hoe we de problemen in ons land met kennis van zaken gaan oplossen. In aflevering 1 stelt Berkhout de diagnose van wat er volgens hem misgaat in ons land. Door de absurd ingewikkelde rondpompmachine van inkomensafhankelijke belastingen, inkomensafhankelijke uitkeringen en ondoorzichtige overheidssubsidies zijn bestuurlijke zaken zó complex gemaakt dat overzicht en inzicht voor eenieder zijn teloorgegaan. Het land goed besturen is vrijwel onmogelijk geworden. We moeten naar een eenvoudiger Nederland!

***