DailyExpressFrontPage

We moeten het opnieuw van de Britse roddelpers hebben. Het Duitse Bild is klimaatroomser dan de paus. Onze Telegraaf houdt het op de binnenpagina’s. Dan de Daily Express op 2 december al deze chocoladeletters. Op 15 december – de dag waarop het ook in Kopenhagen begon te sneeuwen – nog vetter: De honderd redenen waarom global warming (of cooling natuurlijk; red.) van moeder natuur zelf komt.

Hier de link naar de hele lijst. Misschien een leuk idee om samen met alle enthousiaste reageerders op zoek te gaan naar de leukste, slimste meest verrassende redenen. Ik geef een voorzet met nr 42:

The Met Office asserts we are in the hottest decade since records began but this is precisely what the world should expect if the climate is cyclical

Nu we toch bezig zijn met leuke klimaatdoedingen: blijf “ter lering ende vermaeck” ook even zitten voor deze Duitstalige climategatequiz.

Ter afsluiting nog een strikvraag:

Wanneer komen de Nederlandse kranten eindelijk met vette sceptische chocoladeletters op de voorpagina?

Antwoord: de dag dat Minister Cramer vanwege haar ondeugdelijke reacties op Climategate – en daarmee het verspelen van strategische belangen voor Neerlands toekomst – haar ontslag bij de Koningin mag indienen (misschien wel met dank aan Geenstijl.nl, die Vogelaar piepelde en nu ook lekker op dreef is ten aanzien van Climategate).