Climatedepot.com en Wattsupwiththat.com staan in tegenstelling tot de normaal rustig verlopende weekeindes bol van de interessante verwikkelingen én de manier waarop de media hierover berichten. Leun deze zondag achterover en zie hoe genuanceerd en onbevooroordeeld de BBC  ineens bericht over de kwestie van de verschrikkelijke staat van de modelcode van CRU (zie ook eerder bericht op deze site).

Goed recht
Erg interessant in deze video is ook de rol die Saoudi-Arabië straks gaat spelen in Kopenhagen. Zelfs de NOS quote nu al de klimaatonderhandelaar van Saudi-Arabië, Mohammad Al-Sabban, die een “enorme impact” van climategate in Kopenhagen verwacht. Vreemde formulering eigenlijk. Deze man hoeft helemaal niks te verwachten. Hij kan er persoonlijk voor zorgen dat climategate die  impact zal hebben. Mocht  het werkelijk  zo zijn dat de risico’s van het benutten van fossiele brandstoffen door de apenkolonie-politiek vanuit CRU schromelijk zijn overdreven, dan is het ook het goed recht van een olieproducerende staat om zich te verweren tegen de demonisering van CO2.

Fantasierijker
Dus toch weer die veelbesproken verstrengeling van oliebelangen en de sceptici? Misschien nu – eindelijk! – wel nadat big oil de laatste jaren uit PR-motieven voornamelijk heulde met de alarmisten. Zie bijvoorbeeld deze analyse van een climategate-e-mail. Nog spannender of fantasierijker (wat je wilt) is het in dit artikel uitgesproken vermoeden dat de KGB mogelijk achter het lekken van CRU-e-mails zit. Gezien Rusland’s fossiele belangen, Poetins opportunisme en zijn persoonlijke achtergrond van niets-ontziende KGB-praktijken hoeft dit niet af te worden gedaan als de zoveelste complottheorie. In een komende blog onderzoeken we deze secret-service-connectie nog wat verder.