Niet alleen Geert Wilders combineert zijn zetel in de Tweede Kamer met de functie van raadslid in de Haagse gemeenteraad. Ook Richard de Mos blijkt dat te doen (zie lijst van 8 PVV-raadsleden). Geen wonder want de PVV-klimaatwoordvoerder is op en top Hagenees en verklaard ADO-fan (zie bezoekje raadsleden aan de club). Hij sluit zijn e-mails steevast af met:

Zo ik iets ben, ben ik een Hagenaar, Louis Couperus 1863 – 1923

En het mooie is: juist in Den Haag gebeurt er van alles op het gebied van klimaat. Kijk maar eens rond op de site van het Klimaatfonds Den Haag en lees over de twee nieuwe “groene bussen” (gesponsord door Essent). Gefundenes Fressen dus. In Nederland noemen we dat de kat op het spek binden. De Mos kan uit allerlei vaatjes tappen: zelfs Stichting Milieunet maakt compleet gehakt van CO2-compensatie.  Vanavond de eerste regels eerste vuurpijlen van De Mos in de Haagse politieke arena.

Lees even mee:

PVV vindt Den Haag klimaatneutraal kletskoek!

Het is PVV-raadslid De Mos een doorn in het oog dat de gemeente Den Haag blijft volhouden dat de stad Den Haag in 2050 klimaatneutraal moet zijn. Om dat te bereiken onderneemt de gemeente allerlei zinloze acties, zoals nu het laten rondrijden van twee ‘klimaat-neutrale’ bussen, vanwege een kunstexpositie over het klimaat.

De Mos: ‘Het is verschrikkelijk om te zien dat de gemeente Den Haag nog steeds gelooft in het klimaatsprookje en daarom wagonladingen met geld uit blijft geven aan onzinnige projecten. Dat geld kan veel beter besteed worden, bijvoorbeeld aan zorg en veiligheid’.

Hieronder De Mos’ kritische vragen aan de voorzitter van de gemeenteraad…

25 maart 2010

1) Bent u bekend met het bericht “Catch the bus naar klimaatneutrale expositie”?*

2) Klopt het dat de medeorganisator van dit project, Klimaatfonds Den Haag, subsidie krijgt van de gemeente Den Haag en zo ja hoeveel bedraagt die subsidie?

3) Deelt u de mening dat het kletskoek is om de gemeente Den Haag klimaatneutraal te maken, omdat er geen door de mens veroorzaakt klimaatprobleem is? Zo neen, kunt u mij dan de correlatie laten zien tussen de veronderstelde temperatuurstijging en de door de klimaatalarmisten bestempelde aartsvijand CO2, een atmosferische meststof waar plantjes prima door groeien?

4) Bent u het, zeker ook gezien het feit dat de mondiale temperatuur al sinds 1998 aan het dalen is, met ons eens dat de subsidie aan het Klimaatfonds Den Haag, dat uitgaat van onwerkelijke doemscenario’s zoals metershoge zeespiegelstijgingen, direct stopgezet moet worden? Zo nee, waarom niet?

5) Deelt u de mening dat de gemeente Den Haag het geld, dat nu uitgegeven wordt aan de klimaathysterie, beter uit kan geven aan écht belangrijke zaken zoals zorg en veiligheid? Zo nee, waarom niet?

* “Catch the bus naar klimaatneutrale expositie”, HaagWestNieuws, 24 maart 2010