Wateroverlast in augustus 2010 in Deventer

Op 10 augustus stak ik het NRC van vriend Karel Knip een veer in de reet met het artikel: Media steeds eerlijker over weer en klimaat. Vandaag dan een veer voor vriend Martijn van Calmthout die in de Volkskrant vandaag kopt met: Klimatologisch gezien niets bijzonders. Lees het artikel met de quotes van KNMI weerstatisticus Rob Sluijter zelf. Laten we ook hopen dat we deze statisticus voortaan vaker zullen horen namens ons nationale weerinstituut  dan Geert Jan Nederland warmt sneller op Oldenborgh.

Waarbij weer aan te tekenen is, dat je als liefhebber van weer en klimaat zou moeten vaststellen dat er ALTIJD verdomd veel raars aan de hand is met het klimaat. Dat is de pest: weer en klimaat zijn de meest wonderlijke fenomenen met honderden werkzame factoren en tientallen elkaar overlappende cycli met de meest onvoorspelbare uitkomsten. Alleen als je zegt: alleen dat de huidige nattigheid iets te maken heeft met door mensen uitgestoten CO2 kun en moet je terecht ontkennen. Verder zijn er natuurlijk altijd links met de klimatologische tendensen van het ALTIJD veranderende klimaat. Wil je daar meer over weten? Smul dan bijvoorbeeld van Joe Bastardi’s weerblog die nu een monster La Ninja voorspelt voor komende winter. Hier vind je de nuance die bij het zwart-wit denken van het KNMI compleet ontbreekt. Het KNMI zit duidelijk gevangen in Plato’s grot!