Stop Global Cooling Now!

Terwijl we wat mij betreft nog het lekkerste voorjaar in tijden beleven, is het duidelijk dat we beter flink kunnen genieten van dit stukje warmte in het interglaciaal zolang het nog duurt. Want ook de astrofysicus Prof Cees de Jager bevestigt op zijn website vanaf Texel, wat Hajo hier de 15de al meldde als scoop: dat het nieuwe Maunder Minimum nadert. We moeten van onze bestuurders onderhand eisen dat we de CO2-uitstoot ophogen naar 20 procent extra in 2020: Stop Global Cooling now!

Ere wie ere toekomst: De Jager wist het al jaren
De Jager schrijft zijn blogbericht om enkele misvattingen recht te zetten die de krant met de politiek juiste kwaliteit NRC meldde over het nieuws, dat wij mogelijk ook als iets teveel ‘nieuws’brachten. Want het is al enkele jaren geleden in de literatuur gepubliceerd door De Jager – ere wie ere toekomt.

In de Volkskrant en de NRC van woensdag 15 juni (en misschien in nog meer kranten) stond een artikel, afgeleid van een Amerikaans persbericht, dat de zon over ca. tien jaren een periode tegemoet zal gaan van langdurige inactiviteit: we zullen weinig of geen zonnevlekken zien, evenmin zonnevlammen, uitbarstingen …. In de NRC werd dit weergegeven als een nieuwe ontdekking en werd verzuimd te melden dat deze verwachting al enkele jaren eerder in de wetenschappelijke literatuur is gepubliceerd door Duhau en De Jager.

en

Ook meldden we dat de twee grote magnetische velden van de zon in 2009 het Transitie Punt in het fasediagram van de zonsactiviteit passeerden, wat inhoudt dat toen een nieuwe Grote Episode in de zonsactiviteit aanbrak. De vorige passage was in 1924 en die luidde het uitzonderlijk hoge Grote Maximum van de 20e eeuw in. De nieuwe episode wordt een diep minimum. Het zal veel lijken op het Maunder Minimum, dat van 1620 tot 1720 duurde. (In de NRC wordt het beginjaar 1645 genoemd maar dat berust op oude en onjuiste gegevens). Dit nieuwe Grote Minimum zal duren tot ca. 2100.

Let ook even op. Mensen die de invloed van de zon op de opwarming in de twintigste eeuw willen wegmoffelen: bedenk nog eens op grond waarvan jullie dat deden? Verder is dit mijn vakgebied niet en zal ik me er buiten houden. Wel vraag ik me af:

    Hoe kan het toch, dat die oude krasse knarren (De Jager is van bouwjaar ’22) die niet vastzitten aan allerlei politieke instituties het toch zo vroeg bij het juiste eind hebben? Terwijl media iets pas prioriteit toekennen als het de autoriteit van een politieke institutie draagt (NRC en haar IPCC-aanbidding en het integraal kopieren van Nature/PNAS-milieualarmisme)

Iets met kritische geest, onafhankelijkheid, kennis, ervaring, afkeer van waan van de dag en zo? Ik zou daar ook nog de generatiekloof aan willen toevoegen. Het is mij opgevallen dat de De Jager-generatie rustiger kan nadenken, zaken ordenen en beschouwen en een bredere algemene vorming heeft. Ja hier spreekt een dertiger met de geest van een bejaarde. Dat betekent ook dat we met de hyves/facebook/bliepbling-generatie nóg slechtere en hijgerige pseudowetenschap krijgen dan via Climategate al werd blootgelegd.

Stop Global Cooling!!
Maar goed, laten we hier ook sceptisch blijven en afwachten wat er gebeurt, in plaats van ons tot de tactieken van het AGW-kamp te verlagen. Het feit is dat we ongebruikelijk HOGE zonne-activiteit hadden in de relatief warme twintigste eeuw, en dat deze activiteit nu weer omlaag duikelt: dat is geen bewijs tegen het feit dat CO2 ook een broeikasgas is, enz enz

Wat jammer dat de warmte straks voorbij is.