Het nieuw ontworpen logo van de Universiteit Utrecht 2015


Bij natuurwetenschappelijke onderdelen van steeds meer universiteiten ver-Leemanst het curriculum richting ‘Global Change System Analysis’ of ‘Earth System Modelling Integration Change so noone really knows what we’re doing’.

Met een minimum aan data maximale voorspellingen doen, zodat politici onder de indruk raken en actie ondernemen voor ‘duurzame ontwikkeling’. En met milieu-activistische modecolleges als ‘Global Change in the Anthropocene’, of ‘Sustainable Climate Change’.

Klimaat er in en een Hoogleraar Biodiversiteit, biologie uit de biologie-opleiding
Hangt rond de Wageningen Universiteit al decennia een lucht van aangebrande tofuburgers en radicaal ecologisme. Kampioen academisch actievoeren is momenteel de Universiteit Utrecht, thuisbasis van Deeltijd-Indiaan Herman Wijffels, waar de managers nu ook de laatste restjes concrete biologie de deur uitschoppen, zo meldt Bionieuws. Het draait natuurlijk om geld, en het feit dat universiteiten geld krijgen per student die ze binnenhalen.

‘Zo wil de faculteit de onderzoeksgroep gedragsbiologie compleet afbouwen, terwijl ze paleo-ecologie, tropische ecologie en biomariene wetenschappen wil afstoten. Dit is volgens béta-decaan Gerrit van der Meer (onthoudt die naam in the anthropocene baby, check it out!) het gevolg van scherpe keuzes in het nieuw voorgestelde profiel van de faculteit voor 2015. Het biologische deel wordt in dit profiel samengevat in klimaat, water en moleculaire levenswetenschappen.’


En, ach nee, er komt een hoogleraar Biodiversiteit, dat door EO Wilson verzonnen alles- en dus nietszeggende containerbegrip waarmee de academische wereld peer-reviewed spandoeken publiceert. Die kan dan samen met deeltijd-Indiaan Herman Wijffels (ook Universiteit Utrecht) de barricaden op. We moeten nu radicaal veranderen!!

Data verzamelen is niet meer nodig in ’the anthropocene’
De biologen moeten fors bezuinigen op de plaatsen waar ze hun data verzamelen, de kassen en laboratoria meldt Bionieuws. Die halveren in oppervlak. Die data zitten ook maar in de weg in The Anthropocene en zouden studenten op ketterse gedachten kunnen brengen. Een glazen bol en de juiste morele instelling is voldoende, en wel zo goedkoop.

Het zal u opvallen dat ik veel zelf invul, een beetje schop en met minimale data maximale voorspellingen doe in dit bericht. Ik wil ook gewoon even een beetje pesten. En omdat dit mijn vrije dag is ben ik even net zo gemakzuchtig als doorsnee-journaille bij Trouw of noem een andere ‘kwaliteitskrant’.