Irritant he die koude greenwash-douche die het Nederlandse bedrijfsleven over ons uitstort. Dat Eneco muziekje kan ik echt niet meer horen. Duurzame dagjes uit. Hoe kinderachtig van die marketingafdeling! Klinkt als een succesvolle SMOM-subsidieaanvraag waar je van Jacqueline Cramer en haar trawanten zo een paar tonnetjes mee krijgt… eehhh kreeg. En hoe gaan we allemaal naar die rondleiding op dat windmolenpark? Kunstmatig flatlinend in coma gehouden in een solar vehicle? Wandelend met een rugzak vol jonge boompjes die je, je adem regulerend, in de berm plant?

Maar wat o wat is de echte fout van dit filmpje, waardoor de Reclame Code Commissie van ons aller Robert Blitzblum direct zou moeten ingrijpen?

Antwoord: het is natuurlijk het feit dat wat dat joch doet helemaal niks uitmaakt omdat de windmolens toch al vaak stil staan en er altijd een backup is van een gasgestookte centrale. Zie ook onderstaande eerder gepubliceerde hilarisch droevige cartoon.