Op Telegraaf.nl en in de papieren krant lees je de hele soap over het geval dat de VARA via productiebedrijf CCCP Harry Mens letterlijk te kakken heeft gezet. Oscar van der Laan kocht voor 14.500 euro een plekkie in de uitzending van 19 juli om investeerders te interesseren in zijn door de spijsvertering van koeien opgewerkte celluloseproduct. Naam van het bedrijf? Caxza.

Dom van Van der Laan want ik weet zeker dat hij even goed 10 miljoen groene subsidie had kunnen losweken bij Maxime Verhagens ministerie. Misschien moeten we hem eens aanschrijven om zijn Caxza te gaan gebruiken als wervingsvehikel voor anonieme fondsen voor Climategate.nl. Of toch nog eens aankloppen bij Harry Mens?

In februari 2010 – voordat we opteerden voor een Crameriaanse SMOM-subsidie – schreef ik hem al eens aan of hij ons niet eens in zijn programma wilde. Lees hieronder mijn e-mail van destijds en het antwoord van de redactie.

Hajo Smit @ Climategate.nl
aan redactie@business-class.nl
datum 19 februari 2010 10:42
onderwerp: Nodig climategate.nl eens uit voor gesprek

Geachte heer Mens en team,

Al jaren ben ik “fan” van uw programma dat ondanks veel betaalde content toch altijd weer de moeite waard is van het kijken.

Het kabinet gaat nu bijna vallen en dan zijn we ook minister Cramer kwijt en moet het hele milieubeleid en klimaatbeleid opnieuw worden verzonnen.

Als auteurs van net nieuwe succesvolle weblog climategate.nl zijn wij de spil in deze maatschappelijke herorientatie. Vele prominenten discussieren mee in de reacties op onze spraakmakende artikelen.

Neem eens een kijkje op www.climategate.nl.

Op zeer korte termijn gaan wij een stichting oprichten met als volgende doelstelling:

SNEAK

De voorlopige werktitel van de stichting is: Stichting SNEAK: Stichting ter bevordering van Sceptische Nieuwsgaring En Actieve Kennisoverdacht.

De conceptdoelstelling is: SNEAK steunt onafhankelijke onderzoeks- en wetenschapsjournalistiek en organiseert nationale platforms voor kennisoverdracht die het gezonde sceptisme ten aanzien van wetenschap, op wetenschap gebaseerde politiek en zeker ook ten aanzien van wetenschapsjournalistiek zelf bevorderen om zo een tegenwicht te bieden tegen eenzijdige vaak alarmistische berichtgeving over onder meer klimaatverandering en global warming teneinde Nederlandse bedrijven en burgers te behoeden voor op eenzijdige wetenschap gestoeld beleid.

De eerste bestuurleden zijn gevonden. Spoeding kan de fondsenwerving starten.

Aangezien onze stichting beoogd de belastingdruk te verlagen door op te houden met onzinnig milieubeleid, moet dit toch een thema zijn wat uw doelgroep aanspreekt.

Heel graag schuif ik een keer bij u aan tafel om onze missie uit te leggen en een oproep aan donateurs te doen.

U zult begrijpen dat wij niet kunnen betalen voor een plekje voor uw knappend haardvuur.

We hopen dan ook dat u bereid bent ons goede doel te steunen door ons de airtime te gunnen binnen uw conservatieve werklustige maatschappelijke doelgroep.

Met vriendelijke groet,
Ir. Hajo Smit

Be safe, enjoy the interglacial and stay skeptical. Doug L. Hoffman

Het antwoord?

Annelies Bakker / Business-Class business-class@mens.nl
aan “Hajo Smit @ Climategate.nl”
datum 22 februari 2010 16:12
onderwerp: RE: Nodig climategate.nl eens uit voor gesprek

Geachte heer Smit,

Hartelijk dank voor uw e-mail. We hebben uw verzoek voorgelegd aan de heer Mens, hij kan u echter helaas niet van dienst zijn.

We wensen u veel succes met uw weblog.

Met vriendelijke groet,

Annelies Bakker
Business Class (tv) B.V.
Heereweg 326
2161 BV Lisse
Postbus 33
2160 AA Lisse

T : 0252 – 42 61 94
F : 0252 – 41 46 15

E : business-class@mens.nl
W : www.business-class.nl

Als er iemand is die ons snel aan 14.500 euro kan helpen, dan meld ik me meteen aan als betalende gast bij Mens!