meningitis is besmettelijk

Op de binnenpagina van de Volkskrant oreert Bert Wagendorp altijd over deze of gene mening die hij heeft opgedaan over een zaak waar hij- zoals het gros dat zich journalist placht te noemen- bijna niets van af weet of te lui voor is om zich echt in te lezen. Waardoor hij zijn mening vormt op basis van geurvlaggen.

Hij verwoordt zijn onbenul dan wel weer op komische wijze. Nu over het feit dat Maxime Verhagen de plantenbemester en slechtvalkbroedplaats van Essent er wel ziet komen.

Meningitis over energie
Met zijn meningitis over energiezaken – zoals gisteren in de Volkskrant en gretig door Greenpeace overgenomen en academische activisten als Jan Rotmans– toont hij weer dat hij een typische ‘kwaliteitskrantenman’ is: PvdA-gezind en dus van de politiek juiste kwaliteit, kritiekloos richting de uitzinnige beweringen van de milieubeweging en dus ‘voor duurzaam’.

Waarbij men zich steevast ontslaat van het geven van een definitie van ‘duurzaam’, het is een geurvlag waaraan groene honden elkaars kont ruiken en herkennen.

Kreten als:

Nederland is hard op weg de vieze man van Europa te worden

..doen het goed bij groene zombies, maar zijn holle bomen als je er tegenaan klopt. Wat is er vies aan een kolencentrale met rookgasreiniging? Kwantificeer dat op basis van technische specificaties. Ja wat is ‘vies’?

En kom er niet mee aan dat CO2, die plantenbemester ‘vies’ is, want CO2 is zo ‘vies’, dat een hele wijnstreek zich er niet voor schaamt zich met CO2-bubbels te associeren (champagne), en de CO2 die ik nu opsla met een abdijbiertje smaakt perfect. Dikke kans dat Wagendorp met zijn primitief symbolistische wijze van redeneren die verbinding niet maakt. Maar..ook hij heeft natuurlijk recht op zijn mening…

Of deze dan…

Diederik Samsom zag aan de Eems voor zijn geestesoog al ’s werelds geavanceerdste biomassacentrale verrijzen. Dat zou mooi zijn,maar ik zie het nog niet gebeuren.

Steenkool is biomassa uit Carboon: de kolencentrale van Essent is dus een geavanceerde biomassacentrale

Niet als Greenpeace die meest geavanceerde kolencentrale tegenhoudt. Steenkool is biomassa uit het Carboon. De steenkoolcentrale van Essent ís een Carbonische biomassacentrale. Winning van biomassa uit het Carboon legt een stuk minder beslag op de natuur van ons tijdvak, het Holoceen (volgens activisten het Antropoceen) dan de duurzame houtkachel van het zelfde Essent die meer dan 5000 euro MEP-subsidie verbrandt per uur, Palmolie uit Indonesie enzovoort

Maar…hij heeft natuurlijk ook recht op zijn mening. Laten we alleen hopen dat politici stoppen met het serieus nemen van krantenmeningen. Ze zijn in milieutechnisch opzicht meestal namelijk niet erg relevant. Maar toegegeven, het is wél leuk geschreven, en in modernistan is iets waar als het goed voelt.

Je merkt de dictatuur van lichtvoetig onbenul in opinieland ook aan reacties als ‘jullie klinken als oude mannen’ van reageerder Fred en co. Sinds wanneer moet je argumenten beoordelen op hun seksuele aantrekkelijkheid?

Een hint: sinds 1968.