Heel Nederland kent Bram Moszkowicz, hij is regelmatig in het nieuws als advokaat van personen die beschuldigd worden van zware criminele activiteiten. Geen enkele rechtbank zal het in zijn hoofd halen om het argument “wie betaalt Bram Moszkowicz” mee te nemen in de weging van wat recht of onrecht is.

Minder nederlanders kennen Fred Singer, hij is regelmatig in het nieuws als advokaat van stoffen die beschuldigd worden van het toebrengen van zware schade. Fred Singer krijgt regelmatig het verwijt dat hij betaald zou worden door de tabaks- of olieindustrie.

Blijkbaar hebben criminelen meer recht op een eerlijke verdediging dan chemische stoffen die hun nut voor de mens al lang bewezen hebben.

Het IPCC acteert voor wat betreft CO2 als rechter en aanklager in 1 instantie: er is geen plaats voor de verdediging. Dit wringen van belangen toont zich ook bij het KNMI dat (in het openbaar) geen uitspraken wil doen die afwijken van de IPCC standpunten.

Tijd voor een scheiding van de machten en de aanstelling van CO2 advokaten die een witboek schijven. Het NIPCC is daar een eerste positive aanzet toe.