Als persbureau Reuters gehakt maakt van de mede dankzij klimaatalarmisme gelegitimeerde Obamanomics dan weten we hoe laat het is. En dus ervaar je bij het lezen van Solyndra, the logical endpoint of Obamanomics van James Pethokoukis op blogs.reuters.com met toenemende verbazing hoe het rad van de geschiedenis zich nu definitief lijkt af te wenden van een waan die decennia heeft geregeerd.

Aanleiding voor de studie van Reuters is het zeer recente faillissement van Solyndra (zie timeline). Dit bedrijf kreeg een lening van ruim een half miljard dollar aan stimulus money en besteedde hiervan onmiddellijk al weer $ 187.000 aan lobbywerk in Washington. Voegen we hier nog aan toe de inzichten uit het het artikel Obama’s magical thinking on green jobs van Mark Steyn dan zien we echt hoe zich momenteel een “zonnewende” lijkt te voltrekken. Een zonnewende die volgend jaar al zal zijn voltooid als Rick Perry in de voetsporen treedt van Ronald Reagan.

Tja, AGW believers: time is running out! Je hebt nog maar luttele maanden om je gezicht te redden. Wordt snel vriend van de Facebook pagina ClimategateNL. Dat kun je dan volgend jaar op je opportunistische CV vermelden. Geniet in de tussentijd van onderstaande Solyndra en Perry cartoons: