Breaking news: Robbert Dijkgraaf vertrekt in mei 2012 naar Princeton. Laat al zijn potentiële opvolgers als KNAW voorzitter de column van Marcel Hulspas lezen en op 12 december naar Nieuwspoort komen (en kom vooral zelf ook naar het klimaatseminar waarin de onevenwichtige KNAW-klimaatbrochure centraal staat – hier aanmelden). In mei 2012 is de keurige maar ook kleurloze man vertrokken.

Laat straks vooral weer eens een echte knotsgekke politiek incorrecte nutty wetenschapper als onze landgenoot Walter Lewin (zie video) de voorzittershamer zwaaien. Dan zien mensen tenminste direct dat wetenschap geen keurige ambtelijke carrière is maar een vrijplaats voor bollebozen en genieën. Steve Jobs: “Stay hungry, stay foolish!” Het motto van het type Dijkgraaf is daarentegen:

Conformeer je, buig voor de macht, wees gezapig, doe normaal en wees politiek correct naar de subsidiegever.

Wat pas echt schitterend is, is dat 2012 nu echt het jaar van “der Untergang” gaat worden. Kyoto weg. Obama weg en een scepticus op zijn stoel. Dijkgraaf weg. En de Chinezen zijn allang om, zo weten we sinds Theo’s blog. Ik heb er geen twijfel meer over dat volgend jaar de sceptische champagnekurken knallen. Uitnodiging volgt! We gaan het groots vieren.