Mijn moeder, mijn vader zaliger, mijn afstudeerbegeleider (destijds Wageningen nu KNMI) hebben er allemaal de pest in dat ik mijn set hersens ooit aan andere zaken ben gaan wijden dan aan de wetenschap. En ook mijn medebloggers anno 2012 dringen er keer op keer bij me op aan om toch vooral weer over klimaatstudies te pennen. En ik geniet van doorwrochte stukken van goed wetenschappelijk niveau zoals nu weer van Theo Wolters en Arthur Rörsch.

En ik zou ook wel kunnen en willen, maar dan zie ik gewoon how the world turns en dan zie ik ook gewoon dat het zelfcorrigerende vermogen van de wetenschap dankzij de Climategate onthullingen goed op stoom komt en dat het zeker is dat binnen 1 generatie wetenschappers (25 jaar) de klimaatwetenschap weer met de voeten op de grond (Rypke zegt steevast “in de klei”) zal staan. Wat contingent is in het klimaatdebat zijn de grote toevallige verschuivingen en machtsconstellaties en natuurlijk: it’s the economy stupid!. Die kunnen eventueel bepalen dat de waan al dit jaar, of volgend jaar of in 2014 stopt. En het Mendeliaanse engelengeduld van de wetenschapper is mij vreemd.

Heb je hem weer
Dus kom ik vaak met stukjes waar veel mensen van denken: “daar heb je hem weer!” So be it! Ik kan het niet laten erop te wijzen dat de aankomende Amerikaanse presidentsverkiezingen echt heel bepalend kunnen zijn. En ja ik heb daarbij in een eerdere fase geloofd in een droplul als Herman Cain. En zelfs even gedacht dat Newt de aarde zou redden van Gore. En nu dweep ik weer met Rick Santorum en krijg ik het verwijt een homohatende Tea Party kandidaat te omarmen.

Xenofobie
Even voor de duidelijkheid: ik ben klaar met de PVV. Inmiddels verwacht ik zowaar nog meer van het CDA met zijn nieuwe flat tax realistische koers en met natuurman Henk Bleker mogelijk ooit aan het roer, dan van Wilders cum suis. Kijk xenofobie benutten om aan de macht te komen is prima (is eigenlijk de enige manier om in een democratie aan de macht te komen), daarna gaat het om wat je doet met die macht. Als je dan in die xenofobie blijft hangen ben je niet goed snik. Xenofobie is een Machavelliaanse truc en daarna moet de redelijkheid winnen.

Nee, ik gun Rick Santorum de vrijheid zaken te roepen die hij moet roepen om überhaupt een kans te hebben de GOP nominatie te winnen. Laat hem roepen dat homo’s niet mogen trouwen en dat abortus verboden moet worden als dat de meute behaagt. Als hij zich vervolgens maar ontpopt als de nieuwe Ronald Reagan die de wereld van het juk van de VN en haar instituties kan bevrijden.

Pitch
Van bestseller auteur Malcolm Gladwell heb ik dat alle winnende presidenten altijd een dwingend stemgeluid hadden. Dat de uiteindelijke verliezers in debatten zonder uitzondering hun pitch onbewust aanpasten aan de uiteindelijke winnaar. Ik hoor iets daarvan in Santorums stem en zoals ik Maarten Hajer ooit vergeleek met Mr. Smith uit de Matrix zo zie ik in Rick Santorum nu Nicholas Cage zoals in Con Air en The Rock. Niet alleen de looks maar ook de stem lijken op elkaar.

Laat alarmisten in hun klimaatsinterklaas geloven, gun mij het dan ook in dit soort Tea Party sinterklazen te geloven. Het heeft niets met wetenschap te maken. Het is infantiel. Het is sentiment. Zal allemaal wel. Ik volg mijn gevoel en zet in op Nicholas Cage!

Hieronder een pregnante toespraak van Rick Santorum. Een video die duidelijk maakt dat misschien de homo’s hun recht te trouwen verliezen als Santorum aan de macht komt, maar dat het met Global Warming dan echt gedaan is….

Enjoy!

Vinden jullie hem ook op Nicholas Cage lijken? En niet onknap toch die dochter?