Er zijn ook redelijke milieuactivisten, en één daarvan is Patrick Moore. Hij stond aan de basis van deze uit de anti-nucleaire beweging voortgekomen club die in Vancouver British Columbia werd opgericht. Moore is viskweker, pleitbezorger voor bosbouw en consultant, en heeft nu de eigen website Greenspirit.com.

Paul Watson van die beginnersclub startte Sea Shepherd voor militant dieractivisme en recent maakte Southpark hem ontsterfelijk belachelijk met ‘Whale Whores’. David Mc Taggart kwam in Italie ongelukkig aan zijn eind.

Patrick Moore verliet Greenpeace in 1986 om niet meer overal teugen te zijn, maar om zonder problemen te overdrijven en door te leunen op bewijs aan oplossingen te werken. Lees zijn milieufilosofie voor de 21ste eeuw en de groene redelijkheid ademt je tegemoet, in contrast met de ongefundeerde hysterie van Firma Angst BV/ Groene Pies

Moore studeerde nog onder CS Holling, de ecoloog die het begrip ‘veerkracht’/ resilience binnen ecologie op de kaart zette.