Geweldige foto hierboven van Richard Muller en zijn duurzame dochter Elisabeth. Joanne Nova ontmaskerde Elisabeth al als veelvuldig uit de groene ruif etende trol. Maar dat is een sceptisch blog. Nee dan het main stream media Duitse Der Spiegel. Die durven zowaar te Googelen en ontmaskeren Richard Muller himself. Dat de beste man helemaal nooit tot de “sceptici” heeft behoord. Dat de man altijd al een CO2-alarmist is geweest.

En toch heeft hij het hem geflikt dat in honderden publicaties wereldwijd eventjes werd aangestipt dat ’s werelds grootste scepticus was overgelopen. Leuk voorbeeld is Frans Pollux die in een column in enig Limburgs Dagblad de vloer aan denkt te vegen met de gezond sceptische Limburgse journalist Gard Simons. Hij schrijft:

En juist daar grijpen ‘ontkenners’ zich vervolgens aan vast. Collega-stukjesschrijver Gard Simons deed het onlangs nog op deze plek. Daar waar 99 van de 100 wetenschappers onderschrijven dat de aarde dankzij menselijk gedrag opwarmt (zelfs de grootste klimaatontkenner, Richard Muller, is inmiddels overtuigd) baseert Simons zijn afwijkende mening op complottheorieën van die ene andersdenkende.

Wel vriend Pollux. Lees dus Der Spiegel en begin eens zelfstandig te denken (voor je een debuutroman – met de aanmatigende titel Het Gelijk van Heisenberg – durft te publiceren). Leuk op die foto ook die kleurenprint met de felrood opwarmende gebieden. De klimaathoax valt niet geheel toevallig samen met de doorbraak van de kleurenlaserprinter op universiteiten. I’ve been there! Ik zag mijn eerste kleurenprinter op de Department of Atmospheric Sciences van de University of Illinois at Urbana Champaign!