Natuurlijk heb ik vanochtend live gekeken naar de breinkrakend complexe landing van de Curiosity op Mars. Bovenstaande video is nog beter dan LIVE. Hoera voor NASA, hetzelfde overheidsorgaan die ook de gnoom James Hansen in dienst hebben. Anthony Watts zegt het precies goed:

I thought I”d take a minute to advise you that some real science and engineering that will be see from NASA tonight rather than the politically motivated science from scientist turned arrested activist Dr. James Hansen in the latest NASA GISS claim distributed via AP’s compliant repeater, Seth Borenstein. On the plus side, Seth at least gave a voice to the other side.

Is inderdaad opmerkelijk in dat AP persbericht van Borenstein dat hij John Christy aan het woord laat. Ook interessant is hier om weer te filosoferen over de tegenstelling tussen wetenschappers en ingenieurs, die Theo me ooit voor de voeten wierp. Zo’n Robert Muller is overduidelijk een voyeuristische wetenschapper. Terwijl Anthony met zijn concrete weerstation-analyses aan de kant van de ingenieurs staat die altijd zouden willen werken volgens ISO- of veiligheidsnormeringen. Zonder die ingenieursinstelling was de Curiosity ook nooit geland. Wat zei Feynman ook weer over cargo cult science:
Alle toeters en bellen van echte wetenschap zijn in stelling gebracht: metingen, data, statistiek, peer review, journals, zoals de landingsbanen en de vluchttorens van de Cargo Culters. Maar het vliegtuig (van ware kennis) landt niet!
James Holdren, Obama’s science czar, kwam ook aan het woord na de geslaagde landing. Dezelfde Holdren die Obama ook in het kamp van de klimaatalarmisten houdt. Maar nu NASA ook onder Obama al gaat teamen met particuliere bedrijven en noodgedwongen door de crisis afscheid neemt van haar megalomane miljardenverslindende monopolistische maakbaarheid zijn we toch ook al weer een stapje dichter bij een Hansenloze wereld.