Met enige zorg gaan we de Verkiezingen 2012 tegemoet. De mogelijk winnende SP is een enigszins onbeschreven blad op milieugebied. Maar iemand opende mijn ogen dat met SP als grootste partij er nog lang geen kabinet Roemer komt. Eerder komt er dan toch een Kunduz al dan niet met de PvdA aan boord. En Jolande Sap zal haar stempel op zo’n coalitie weten te drukken en Rutte II zal denken: “Wat kan mij die CO2-tax schelen en ach die paar windmolens”….

Als burger denk ik dan toch: wie spreekt er nog namens ons klimaatsceptici straks in de debatten? Wilders? Tja, hun partijprogramma is goed en gezond sceptisch ten aanzien van milieu en klimaat, maar Richard de Mos is naar huis gestuurd. Nee, laat iemand… een René Leegte van de VVD bijvoorbeeld…. de handschoen oppakken en – tegen het onredelijke D66 duurzaamheidsgeneuzel in (Richard Tol, de econoom die het kan weten, zegt in NRC: “Duurzaamheid is niets dan klimaatbeleid in een ander jasje”) – de redelijke realistische stem van de milieu- en klimaatoptimisten vertolken.

Doe het Paul Ryan na!
Wie doet het straks Paul Ryan na, die hopelijk echt VP wordt in november en die in Amerika mogelijk een effectief antidotum zal blijken tegen die andere VP, die zo snel mogelijk in het verdomhoekje van de geschiedenis dient te verdwijnen. Wij zeggen tegen René Leegte: “Doen! De wetenschap staat aan je kant!”