Een fenomenale tweet van autoliefhebber Tom Huyskens werd gisteravond in rap tempo maar liefst 425 keer geretweet natuurlijk ook door @climategatenl. Nederland toont zich een grootste natie door in tegenstelling tot onze dweepzieke oosterburen de occulte partij van romantische verblinding te decimeren. Niet #4zetels maar zelfs #3zetels! Nu kan de Partij van de Dieren – die tenminste blijmoedig one-issue marginaal zijn – erbij aan boord.

Het is misschien aan de toch wel weer spetterend mooie Marianne Thieme te danken, dat de vermoeide decadente idealisten (dandy’s) een overstap kunnen maken van would-be serieuze partij naar gewoon leuk koketteren met je PvdD-bontkraag (of mocht dat juist niet van die partij?).  Groenlinks was ondertussen programmatisch zowat bij D66 op schoot gekropen, waardoor ik nu denk: Sap gewoon overlopen naar Pechtold en die andere twee wachtgeld geven!

Het onderscheid met D66 was natuurlijk dat eeuwige (of moet ik historisch juister zeggen “tijdelijke”) gedweep met “onze idealen” en “onze idealen trouw gebleven” en “als we de straat op gaan (in de Grachtengordel) dan merken we dat onze idealen springlevend zijn”. Terwijl het in de 21e eeuw gelukkig toch echt gemeengoed is geworden, dat niets zo dodelijk en vernietigend is als juist die stomme idealen (dat zien we wel weer in Arabië deze dagen).

Samsom eerlijk of knieval?
Ik ben oud genoeg om de sixties revival van de anti-kernwapenbeweging te hebben meegemaakt en heb alle golven van milieuwaan vervolgens van binnenuit meegemaakt. Wanneer houdt dit op? Vandaag misschien? Samsom moet nu tonen of hij dichter staat bij Bjorn Lomborg en voormalig Greenpeace strijdmakker Patrick Moore of dat hij toch een knieval maakt aan zijn eigen vergeelde ideologische verleden dat tegenwoordig is gekaapt door lobbygroepen. Als hij echt zo eerlijk is als hij zich doet voorkomen, dan kiest hij het eerste…

Hieronder nog een leuke GL-Prius-tweet van 7 februari 2010….

Leuk om te zien hoe on-duurzaam al die duurzame initiatieven zijn. Dat wordt nog eens mooi voer voor historici. Als ik er een Godwin bij moet halen denk ik dan aan die gekke Henkie die dacht dat zijn rijk 1000 jaar zou duren. Nee, wat dat betreft gewoon felicitaties aan de SGP! Hun God, die ten minste gedeeltelijk ook de mijne is, bewijst pas echte duurzaamheid. En naast dit “Goede” met de grote G zijn de ware duurzame factoren natuurlijk gewoon: vreten en gevroten worden, machtspolitiek, seks en lust….

En nu allemaal Theo’s verkiezingsanalyse lezen. Ben ik optimistischer over Samsom dan hij?