Met wie vormt Groenlinks de Prius-coalitie?

Een fenomenale tweet van autoliefhebber Tom Huyskens werd gisteravond in rap tempo maar liefst 425 keer geretweet natuurlijk ook door @climategatenl. Nederland toont zich een grootste natie door in tegenstelling tot onze dweepzieke oosterburen de occulte partij van romantische verblinding te decimeren. Niet #4zetels maar zelfs #3zetels! Nu kan de Partij van de Dieren – die tenminste blijmoedig one-issue marginaal zijn – erbij aan boord.

Het is misschien aan de toch wel weer spetterend mooie Marianne Thieme te danken, dat de vermoeide decadente idealisten (dandy’s) een overstap kunnen maken van would-be serieuze partij naar gewoon leuk koketteren met je PvdD-bontkraag (of mocht dat juist niet van die partij?).  Groenlinks was ondertussen programmatisch zowat bij D66 op schoot gekropen, waardoor ik nu denk: Sap gewoon overlopen naar Pechtold en die andere twee wachtgeld geven!

Het onderscheid met D66 was natuurlijk dat eeuwige (of moet ik historisch juister zeggen “tijdelijke”) gedweep met “onze idealen” en “onze idealen trouw gebleven” en “als we de straat op gaan (in de Grachtengordel) dan merken we dat onze idealen springlevend zijn”. Terwijl het in de 21e eeuw gelukkig toch echt gemeengoed is geworden, dat niets zo dodelijk en vernietigend is als juist die stomme idealen (dat zien we wel weer in Arabië deze dagen).

Samsom eerlijk of knieval?
Ik ben oud genoeg om de sixties revival van de anti-kernwapenbeweging te hebben meegemaakt en heb alle golven van milieuwaan vervolgens van binnenuit meegemaakt. Wanneer houdt dit op? Vandaag misschien? Samsom moet nu tonen of hij dichter staat bij Bjorn Lomborg en voormalig Greenpeace strijdmakker Patrick Moore of dat hij toch een knieval maakt aan zijn eigen vergeelde ideologische verleden dat tegenwoordig is gekaapt door lobbygroepen. Als hij echt zo eerlijk is als hij zich doet voorkomen, dan kiest hij het eerste…

Hieronder nog een leuke GL-Prius-tweet van 7 februari 2010….

Leuk om te zien hoe on-duurzaam al die duurzame initiatieven zijn. Dat wordt nog eens mooi voer voor historici. Als ik er een Godwin bij moet halen denk ik dan aan die gekke Henkie die dacht dat zijn rijk 1000 jaar zou duren. Nee, wat dat betreft gewoon felicitaties aan de SGP! Hun God, die ten minste gedeeltelijk ook de mijne is, bewijst pas echte duurzaamheid. En naast dit “Goede” met de grote G zijn de ware duurzame factoren natuurlijk gewoon: vreten en gevroten worden, machtspolitiek, seks en lust….

En nu allemaal Theo’s verkiezingsanalyse lezen. Ben ik optimistischer over Samsom dan hij?

Door | 2012-09-13T12:43:58+00:00 13 september 2012|5 Reacties

5 Reacties

 1. Ivo 13 september 2012 om 11:08- Antwoorden

  Kunnen we weer terug naar klimaat en natuur? De politiek is voor andere blogs 😉 Tenzij natuurlijk klimaat- of natuurgerelateerd.

 2. Hajo Smit 13 september 2012 om 12:26- Antwoorden

  @Ivo: it was always about politics:

  httpv://www.youtube.com/watch?v=fCwljNY0qaM

  En dan zouden we er de dag na de verkiezingen niet mee bezig mogen zijn? Vreemd!

 3. JWR 13 september 2012 om 12:27- Antwoorden

  @Ivo

  Nee niet terug naar klimaat en cultuur.

  Gewoon terug naar de reden van climategate.

  CO2 is niet de oorzaak van klimaatschommelingen.

  CO2 is plantenvoedsel.

  CO2 is groeigas.

  Leegte had gelijk om het KNMI tot orde te roepen.

  Het KNMI, overgens ook anderen zelfs binnen climategate, hanteren de back-radiation als de oorzaak dat door terugstraling van het koude CO2 (let wel 0.04%)

  de aarde zou opwarmen.

  Back-radiation bestaat niet, het is tegen de Tweede Hoofdwet.

 4. Rypke 13 september 2012 om 12:49- Antwoorden

  @Hajo: hebben wij Tofik Dibi al een bedankbrief gestuurd namens Climategate?

  BAM daar ging Sap

  Hoewel, bijna 40 salonsocialisten in de Kamer, daar word je ook niet vrolijk van. Dat betekent

  -meer subsidies naar dure wisselvallige energie

  – kilometerheffing

  – zeereservaten en verdere hinder van nederlandse visserij op basis van valse argumenten en holistisch bureaucratische ideologie (want de VVD heeft Johan Houwers op dit dossier en die snapt het nog niet zo, al is het een beste vent)

  – subsidie voor werkweigeraars, criminelen en het volledige betuttelingscircuit

  – meer lastenverzwaring

  Maar….Zowel Samsom als Rutte hebben wij van Climategate een exemplaar van 'De Staat van het Klimaat'mogen overhandigen en beide hebben het gelezen. Dus netto kunnen we het gematigd positief zien, al heb ik me bij Samsom niet populair gemaakt na mijn postings over biomassa

  @Ivo, ik werk aan een posting over oceaanverzuring, je wordt op je wenken bediend

 5. Ivo 13 september 2012 om 13:00- Antwoorden

  @Hajo

  Je hebt natuurlijk gelijk en het is jullie blog. Ik ben maar bezoeker. Maar ik vond de meer inhoudelijke bijdrages boeiender dan de politieke standpunten. Hoewel ik bovengemiddeld politiek betrokken ben 😉

  Ik kijk nu al uit naar de bijdrage van Rypke. Ik begin me al zorgen te maken gezien de grote hoeveelheid informatie die me bereikt, waarvan ik de wetenschappelijke kwaliteit niet kan inschatten.

Geef een reactie