Toekomst Europese economie als klimaatcommissaris Connie Hedegaard haar zin krijgt

Het bestaat de in Eurocrisis verzeild geraakte Europese Commissie om voor klimaatsinterklaas te spelen bij de Chinezen. Ni Hao! Europe Aid-commissaris Piebalgs en klimaat-tsarina Connie Hedegaard (wil 200 miljard belastingeuro’s voor 2020 uitgeven aan ‘klimaat’) doneren 25 miljoen euro aan China (1 extra kolencentrale per week er bij) om ze via drie klimaatprojecten te ‘helpen’ bij ‘de strijd tegen de klimaatverandering’.

Green Serves the Dirtiest
De Europese Comissie wil ze in het systeem van Emissiehandel ETS betrekken, waaraan wij in Europa deelnemen sinds 2005: een erfenis van Kyoto waarin de EU en Japan deelnemen, de rest van de wereld niet. Dat systeem helpt bedrijfslasten verzwaren, maakt energie duurder en reduceert géén CO2-uitstoot. Het is kortom geknipt voor de EU, en Hedegaard zal de glimlach van de Chinezen als dankbaarheid interpreteren voor haar goedheid. (‘stom lund, kom maal met je eulo’s’ is wat ze waarschijnlijk denken) Zoals we al weten reduceer je géén CO2 in een systeem van emissiehandel: lees ‘Green serves the Dirtiest’,van Bohringer en Rosendahl.

Afhaal Chinees was al profiteur van CDM-projecten onder het Kyotoprotocol.
Het was ons eigen Ministerie van VROM die het eerste CDM-project (Clean Development Mechanism) in China financierde: een windmolenparkje vlakbij de Mongoolse grens voor – ik meen- 15 miljoen euro. Het armlastige China ontving ook gelden uit CDM-projecten voor waterkrachtcentrales. Tweederde van alle aanvragen voor CDM (ruim 1400) in 2009 werd door de Chinezen gedaan. Onze bedrijven en u betalen zo voor de winst van Chinese elektriciteitsbedrijven.

Klimaataflaat
Wanneer Kopenhagen een succes was, of Qatar dat wordt en de hele wereld meedoet in deze klimaataflatenhandel, zou er voor 2020 liefst 2 triljoen dollar in omgaan. Nederland koopt jaarlijks (onze bedrijven dan) 20 Megaton CO2 af via emissierechten en CDM-projecten. Het was Lex de Jonge bij VROM die de inkoop regelde. Mijn eigen verwachting is dat de Chinezen het geld in ontvangst nemen, en ondertussen niet zo gek zijn als de Eurocraten. Zij willen géén vliegtuigbelastingen en tolereren géén rem op de economie. Dat valt ook in het Reutersbericht te lezen.

EU: Hoe komen wij af van deze Urban Socialists?
Er zijn twee werelden, zo leer je wanneer je vaker in Brussel komt: de wereld van normale mensen die werken voor de kost, die worden afgerekend op de consequenties van hun daden en uitspraken. En het paralelle universum van de Eurocraten en Europarlementariers, voornamelijk bestaand uit wereldvreemde Urban Socialists op wie geen controle of rem bestaat: lees mijn blog over mijn ontmoeting met milieucommissaris Potocnik. Zodra je kritische vragen stelt word je direct verwijderd.

Das nou jammer
Ja sorry, de tekst krijgt een beetje PVV-toontje, maar wat wil je?? Ach, ondertussen iets leukers. Het is weer herfst, het licht is weer prachtig, October Rust van Type O Negative is weer vaste klant van mijn CD-speler en achter mijn huis ligt een dassenburcht. Dus maakte ik onderstaande foto’s vanavond, terwijl ik mijn lease-terrier uitliet. De dassen lieten zich niet zien, en ik had geen statief mee: dus niet het juiste diafragma kunnen nemen, maar het gaat om de indruk.

Zo maar achter huis, en 500 meter verder heb je de meren en kun je zeilen. Friesland is de mooiste provincie, ‘green hell’ Flevoland wil je alleen in het donker door rijden: alle masten en windmolens maken Flevoland niet voor niets tot minst aantrekkelijke provincie van NL.