Afgezien van het feit dat mijn vrouw en ik samen precies op het inkomensniveau zitten waar de klap van het perverse regeerakkoord het hardst aankomt, deinde ik de laatste dagen wat op en neer tussen gelatenheid en boosheid en verbazing. Maar ineens met het lezen van passages uit de congrestoespraak van Lodewijk zijn-moeder-had-hem-nooit-een-koningsnaam-mogen-geven Asscher viel bij mij het kwartje: wat we momenteel meemaken is een STAATSGREEP van de PvdA!

Lees wat Asscher allemaal uitkraamde en huiver:

Enkele schokkende passages:

Niemand zag hoe Diederik bezig was de politiek blijvend te veranderen. Zij die zeiden dat het nooit meer wat zou worden. Zij die zeiden dat we beter konden stoppen, hadden gerekend buiten één man: onze Führer partijleider, Diederik Samsom.

[…]

Laat ik eerlijk met u zijn. De grootste uitdagingen liggen niet achter ons maar voor ons. Maar ik geloof dat wij dat kunnen. Ik geloof dat politiek de kunst is van het onmogelijke mogelijk maken. Ik geloof dat wij samen in staat zijn om Nederland te verbeteren. Het wordt niet makkelijk. Het wordt zelfs heel moeilijk. We zijn in een nieuwe tijd aangekomen. De tijd van meer is voorbij. De tijd van minder is aangebroken.

[…]

Als we herkenbaar blijven.
Als we eerlijk en strijdbaar blijven.
Als we minder beloven en meer bereiken.
Dan pas is de PvdA werkelijk terug.
Dan pas zijn we werkelijk trots.
Dan pas zijn we werkelijk onszelf.

Lees de hele toespraak hierrrr.

Waarom zijn deze passages schokkend en abject? Bedenk dat in de Verenigde Staten dinsdag Obama naar huis wordt gestuurd niet omdat de economie in het slop zit maar omdat de recovery de op één na traagste is van alle recoveries van recessies sinds WWII. De kiezer schuift Obama aan de kant omdat een procentje groei niet genoeg is en omdat de banencreatie niet snel genoeg gaat. Uitstekend! Want economische crisis zijn dingen die je met een juiste staatsinrichting snel te boven komt. Als een griepje zeg maar!

Romney bruist van optimisme over Amerika. Als Obama een keer is opgehoepeld kunnen de oude bewezen principes van vrij ondernemerschap en een kleine overheid zich weer bewijzen en zal de Amerikaanse economie binnen een jaar weer met procenten groeien. Mensen gaan weer aan het werk. Iedereen heeft er weer zin in. Maar wat bazelt zo’n asgrauwe Asscher allemaal?

Het wordt zelfs heel moeilijk. We zijn in een nieuwe tijd aangekomen. De tijd van meer is voorbij. De tijd van minder is aangebroken.

Asscher is ook optimistisch. Maar niet over Nederland. Enkel over zijn partij. Walgelijk. Lenin zou een dergelijke speech niet beter hebben gehouden. De de leiderschapscultus die daar nu is ontstaan rondom Samsom, een volgens de Dagelijkse Standaard volstrekt leugenachtige figuur. Laat Rita Verdonk of iemand anders alsjeblieft de partij Trots op Nederland heroprichten. Of nee, beter: Optimistisch over Nederland of korter: Optimistisch Nederland of omgekeerd Nederland Optimistisch.

Uitruil
Is dit dan de eigenlijke uitruil geweest: Diederik Samsom was bereid om nimmer over milieu of klimaat te bazelen, mits CONSUMINDEREN de dragende principe van het regeerakkoord zou worden?

Michiel de Ruyter
Er wordt gezegd dat de VVD weinig alternatieven had. BULLSHIT! Ze hadden na een eerste ronde met de PvdA op het laatste moment NEE moeten zeggen zoals elke ook maar een beetje ervaren Nederlandse reiziger dat in een arabische souk ook al kan (of lees nog eens over Michiel de Ruyter bij de Marrokaanse sultan Sidi ben Mohammed en ga je dan heel diep schamen, vriend Rutte). Vervolgens ga je met D66 praten en met het CDA en kies je een van beide om wat meer gewicht in de schaal te hebben tegenover een partij die je historisch gewoon niet kunt vertrouwen.

Dan laat je de PvdA vrolijk praten met SP en kijk je het aan of het ze lukt een coalitie te vormen met Groenlinks, Christenunie, Ouderenpartij en weet ik wat erbij. Lukt dat dan kan de VVD vlag uit, want zo’n coalitie haalt de gemeenteraadsverkiezingen niet eens en dan kom je met 50 zetels en een sterker CDA terug. Als PvdA er niet uitkomt met de linkse broeders, dan pas ga je opnieuw praten en dan niet anders dan geflankeerd door D66 of CDA. Krijg je een héél ander regeerakkoord!

Prins Louis dun Urste
En het ergste van het huidige scenario is dat je zo’n Prins Louis Asscher dun Urste de premierwaardigheid geeft van Kameraad verbod-op-schaliegas Hollande in Parijs (die man is trouwens net zo beroerd begonnen als Rutte II – de Fransen zijn er nu al ziek van). Het ergste is dat je nu gegijzeld bent door de PvdA. Want wie breekt betaalt! Dus zou de VVD door interne druk, of uit verontwaardiging over het Spekmaniakale  victoriekraaien of wat ook snel willen breken, dan kom je kleiner terug. Met een plus bij PVV, D66 en CDA.

Staatsgreep
En zo is na een historische overwinning van de VVD de PvdA weer aan de macht in Nederland! We zouden niet mogen mopperen als de PvdA de grote winnaar was van de verkiezingen. Dan moet je gewoon je verlies nemen. Maar nu de verliezer op (s)linkse wijze de macht heeft gegrepen is er mijns inziens sprake van een heuse staatsgreep. Samsom heeft Rutte gewoon psychologisch overrompeld. Rutte was na het hachelijke PVV avontuur gewoon te eager. En er is binnen de VVD m.i. ook een antipathie jegens en rivaliteit met D66 die het landsbelang niet dient. Zeker na Pechtolds bijdrage aan het Kunduz-akkoord had Rutte hem mee naar de onderhandelingstafel moeten nemen.

RUTTE WEET HET NIET.

En dus maken wij van de naoorlogse generatie nu de eerste de facto STAATSGREEP mee. We worden nu geregeerd door DE PARTIJ. De PvdA met de VVD als wormvormig aanhangsel. In feite dus een gedoogcoalitie. Nu kun je tegenwerpen dat de PvdA veel heeft ingeleverd, maar Elsevier ziet dat deze week echt heel anders. En Paul Jansen van de Telegraaf formuleerde het bij Pauw en Witteman pregnant tegenover Halbe Zijlstra wiens bloed hij leek te kunnen drinken: “Je kunt wel onderhandelen en schuiven met thema’s, maar je kunt niet je grondprincipes verkwanselen”.

Met dunkt dat in zee gaan met een partij en met een vice-premier die het gore lef heeft te durven stellen dat:

Het wordt zelfs heel moeilijk. We zijn in een nieuwe tijd aangekomen. De tijd van meer is voorbij. De tijd van minder is aangebroken.

…dat dit de ergste verkwanseling van grondprincipes is sinds Chamberlain in München met bepaald heerschap de vredespijp rookte. Er rest mij dan ook niets dan te vragen aan Rutte en Samsom en Asscher om als antidotum heel snel The Rational Optimist – How prosperity evolves van Matt Ridley te lezen. Dat het dus geen kwestie is van de taart eerlijker verdelen, maar samen de taart groter maken en zorgen dat er twee of drie of eindeloos veel meer taarten komen.

Wij willen net als Amerika kunnen stemmen voor een quick recovery en een snelle terugkeer naar een STERK NEDERLAND en een snelle daling van werkeloosheid, stabilisatie van de huizenprijzen, forse groei van de economie. Daarvoor moeten we natuurlijk eerst afscheid nemen van de duurzame sinterklaas, van onze moderne variant van het continentale stelsel (de blocus continental van Napoleon) die ons ook noopte tot CONSUMINDEREN. Lees even mee op Wikipedia:

Voor Nederland had het continentaal stelsel een desastreus effect. De ooit zo sterke Nederlandse economie, gebaseerd op de handel via de zee, bleef na het napoleontische tijdperk zwaar gehavend over. De treuzeling van Napoleons broer Lodewijk om het continentaal stelsel in zijn koninkrijk Holland in te voeren was een van de redenen waarom Napoleon zijn broer ontsloeg uit het ambt, het nieuwe koninkrijk ophief en Nederland bij zijn keizerrijk inlijfde.

Voorlopig zit Hollande gelukkig nog in Parijs en krijgen wij alleen zijn broer Lodewijk Asscher. Laat Amerika nu echt alsjeblieft Obama naar huis sturen (Michale Barone rekent ons voor 315 tegen 223 zetels en daar sluit ik me bij aan) zodat wij niet net als destijds ten prooi gaan vallen aan Europa en een decadent vereuropeaniseerd Amerika (voordat we een generatie later door China worden ingelijfd), maar gaat Amerika bewijzen dat je economische groei en welvaart voor brede lagen van de bevolking gewoon kunt creëren door net als Reagan deed direct na zijn verpletterende verkiezingszege uit te spreken:

Government is not the solution to our problem; government is the problem.

Op zo’n principe kun je als conservatieve partij bouwen, maar Rutte heeft bewezen dat de VVD wordt bevolkt door liberalen of zoals Amerikanen van het Heartland met terecht dedain zeggen “liberals”. Liberals, liberalen zijn aristocratische mensen (de elite) die vrijelijk gedachtenspinsels op de samenleving loslaten zonder zich rekenschap te geven van wat dit voor de bevolking betekent. Tijd om in Nederland ook het woord “liberaal” in de ban te doen en aan de VVD de gewetensvraag te stellen: zijn jullie in eerste aanzet een liberale club of een conservatieve beweging?

Als op die vraag niet het antwoord “conservatief” wordt gegeven, dan wordt het tijd voor een Vaderlandse variant van de Amerikaanse TEA party. TEA: Taxed Enough Already! Ooit begon dit moedige landje de tachtigjarige oorlog uit onvrede over Alva’s tiendepenning. Wie doet er mee? Als ik hier 500 positieve reacties krijg richt ik de een Vaderlandse variant van de Amerikaanse tea party op! We gaan dan niet voor kamerzetels, maar net als de Amerikaanse tea party voor invloed binnen VVD, D66 en CDA. En misschien ook wel binnen PvdA en PVV.

De leukste naam voor dit initiatief komt van Boels en is: VOC 2100. Met Balkenende als  Wat we kunnen lezen als Verenigde Optimistische Conservatieven of Vooruitstrevende Open-Minded Conservatieven. En 2100 is een mooie termijn om een visie voor Nederland op te ontwerpen omdat de duurzamen die horizon ook gebruiken ehhh misbruiken.

Dus ben je voor stuur dit artikel dan rond binnen je social media!