Het is nu uitzonderlijk warm volgens klimaatwetenschappers die een nieuwe valse hockeystick fabriceerden

Paul Luttikhuis van voormalige kwaliteitskrant NRC Handelsblad wist niet hoe snel hij zijn straatje weer kon opwarmen, nadat Science een paar data-manipulatorenklimaatwetenschappers Marcott et al een nieuwe hockeystick liet publiceren, om daarmee druk te zetten op politici, meer begrip van natuurlijke klimaatvariaties te krijgen.

De Pier VellingaPeer Reviewed Literature
Dat we hier wéér met mediageile activisten echte klimaatwetenschappers te maken hebben blijkt uit de uitspraken van de co-auteur Jeremy Shakun:

We are heading for somewhere that is far off from anything we have seen in the past 10,000 years – it’s through the roof. In my mind, we are heading for a different planet to the one that we have been used to.’

Negeer de sterke correlatie invloed zon en klimaat in paleo-records op kortere en langere tijdschalen, gooi veel grotere variaties in temperatuur dan die 0,8 ‘global warming’sinds 1901 alleen op verandering in stand van de aardas tot 4000 jaar geleden, plaats de Kleine IJstijd in je gewenste trend naar beneden ‘zonder antropogene invloed’, in plaats van koppeling aan lage zonne-activiteit en dan ja: is zo’n uitspraak zomaar mogelijk.

Nog een doodzonde, soort ‘hide the decline’ ontdekt: schuiven met data
Hockeysticksloper Steven Mcintyre heeft echter ontdekt dat ze- om die sterke spike op het eind te krijgen- met data hebben zitten schuiven. Wanneer je die manipulatie weglaat, en gepubliceerde data invoert is die plotse piek aan het eind weg, en zijn de Middeleeuwen warmer. Zie verder zijn posting, en kijk naar zijn reconstructie.

Een nieuwe ijstijd onafwendbaar
De eigenlijke boodschap van de Marcott-paper is dat- zoals ik al vaker stelde– ons warme interglaciaal het Holoceen op haar einde loopt rond 2100 en het getverdegetver weer stervenskoud kan worden. Volgens Marcott en Shakun was de aarde al millennia weer aan het afkoelen na de laatste wiebel van de aardas, en zou onze CO2 die trend sinds 1850 keren: een bijzonder onwetenschappelijke uitspraak, maar hee, dit is ‘klimaatwetenschap’, dus dan mag je alles roepen.

Hadden Paul Luttikhuis en de zijnen maar gelijk…
Als er dus al één vorm van zinvol klimaatbeleid bestaat, de logica van Marcott volgend, dan is het dat wij zoveel mogelijk CO2 de atmosfeer moeten inblazen om deze planetaire ramp van een nieuwe ijstijd af te wenden die rond 2100 inzet. Wij zouden graag willen dat klimaatalarmisten gelijk hadden, en het lekker warm werd. Maar de houdbaarheidsdatum van ons warme interglaciaal het Holoceen en minder actieve zon gebiedt ons te vrezen dat het vanaf nu wel eens kouder kan worden. Kinderen zullen niet meer weten wat een lekker voorjaar is…

Ik kon nu al bij de weersvoorspelling van komende week een hartgrondige vloek niet onderdrukken. brrrrrrrr

Hoeraah, het is maart 2013 en weer voorjaar!