Mijn bijna naamgenoot (mijn Hajo is Hans-Jolmer omdat mijn vader Joachim maar niks vond) Hans Joachim Schellnhuber zit op de wip als voorzitter van zijn eigen Berlijnse fanclub, de Wissenschaftliche Beirat Globale Umweltveränderungen (WBGU). Binnen deze club die verre vliegreizen maakt naar probleemgebieden en die pp rond de 25.000 eu onkosten declareert, is/was “de Schelm” de enige beta-wetenschapper – een bewierookte natuurkundige – tussen verder een groep Diederik Stapels…. ehhh alfa-wetenschappers. Maar de club schreef een serieus rapport dat opriep tot “Die Grosse Transformation” en het kan toch bijna niet anders dat dat Merkel, die de DDR nog heeft meegemaakt, die zich buur weet van de economische tijgers van de de Vysegrad-groep en die vast ook wel eens belt met Vaclav Klaus, dat deze Merkel daar niet in wenst te trappen.

Dankzij het Engelstalige NOTRICKSZONE.COM van Pierre Gosselin, dat momenteel het meest waardevolle blog is in Europa (want het gaat hard in Duitsland), kunnen we elke dag weer genieten van de elkaar snel opvolgende gebeurtenissen in de enige economie in Europa die ertoe doet (qua sturing van waar we samen heengaan – samen met Polen – lees: Pruisen). Merkel heeft het door Philip Rössler geleidde ministerie van financiën aangezet om de bom te droppen dat de schelm Schellnie niet tot zijn dood klimaatpaus mag blijven. De WBGU had eigenlijk in oktober 2012 voor de komende 4 jaar moeten worden geïnstalleerd. Daarentegen kreeg het bestaande college van kardinalen extra speeltijd.

De mogelijke exit van de Paus zou ook samenhangen met de implosie van de Duitse groene sector waar met 100 miljard investering nu nog 6000 banen (!!!) resteren. Het anders zo groengelovige Die Welt schreef er net een schokkend verhaal over. Dit is allemaal zo interessant dat je tegenwoordig gewoon minstens twee keer per dag moet kijken naar breaking news op notrickszone.com. Naast natuurlijk het gebruikelijke rondje WUWT (zie hoe klimaatprofessoren overgaan tot boekverbranding en dat Amerikaanse boringen voor CCS hebben geleid tot een grote vondst van lithium) en Climatedepot.com.

Hieronder afsluitend nog een fascinerende video met aan het einde de man in kwestie…