Allemaal uw schuld

Allemaal uw schuld

Afgezien van Maarten Keulemans, kun je de Volkskrant nog steeds bestempelen als alarmistisch klimaatsufferdje, dat iedere weersverandering en dooie koolmees toeschrijft aan uw schuld. Om zich zo in de intellectuele voorhoede te wanen van ‘zij die de wereld gaan beteren’. In dat licht kunnen we ook de beschamende berichtgeving duiden ‘VS moet strijd tegen klimaatverandering leiden‘over Obama’s aanval tegen gegronde twijfel aan klimaatmodelprojecties over 50 of zelfs 100 jaar, en tegen de rede in het algemeen om zijn linkse kiezers te plezieren. En de Obama-groupies van de Volkskrant dus.

Oblabla buikspreekpop van klimaatdemagoog Al Gore
Obama ontpopte zich tot buikspreekpop van klimaatdemagoog Al Gore, die je na zijn 1 klimaatfout per 2 minuten-film toch onmogelijk nog serieus kunt nemen, tenzij je wanhopig verlegen zit om een levensdoel. Een kundige journalistieke redactie zou wel raad weten met absurdistische demagogie als, ja de Volkskrant viste deze er instemmend uit:

de wereld te leiden in een gecoördineerde aanval tegen klimaatverandering

Tegen wélke klimaatverandering van hoeveel graden?
En wanneer is het doel van de aanval dan bereikt, welk weer hebben we dan? En hoe kun je een klimaat aanvallen? Mogen wij subtiel op onze post van zojuist wijzen, nadat ook de Economist al schreef over afbrokkelende klimaatconsensus: dat opwarming achterblijft bij modelprojecties, zelfs de scenario’s die de minste opwarming voorspelden? Dus stelt Obama een chemokuur voor om een verkoudheidje te bestrijden?

Of neem deze ‘redenering met de stok’/ad baculum die de Volkskrant instemmend viste uit Oblabla’s toespraak

‘We hoeven niet te kiezen tussen de gezondheid van onze kinderen en de gezondheid van onze economie’, aldus de president.

Hoe noem je zo iets ook maar weer: beweren dat je critici onmensen zijn die kinderen willen molesteren?
Ennuh, nou vooruit, nog eentje dan waarbij de progressief urbane atheistjes van de Volkskrant vast een moreel superieure erectie kregen:

Niet iedereen gelooft dat het klimaat verandert door menselijk handelen, maar Obama zegt dat er gehandeld moet worden om een gezonde wereld door te geven aan ‘onze kinderen en hun kinderen’. ‘Er is geen tijd voor een bijeenkomst van mensen die geloven dat de aarde plat is’.

Toch wéér die windmolens en biobrandstoffen van stal
En dan iets roepen over ‘renewables’ die niet renewable zijn en zelfs biofuels, het verstoken van bos en voedselgewassen in een megakachel. Lees mijn posting over het rapport van de Algemene Rekenkamer over dergelijke zaken en hun effect op Co2-besparing, of deze column van Bjorn Lomborg in USA Today die bijzonder verstandige dingen zegt die de Volkskrant nalaat te checken, zo opgewonden waren de linkse Obama-groupies ter redactie over zoveel duurzaamheid per strekkende meter toespraak.

    Beste Volkskrant, jullie hebben geen excuus dat jullie geen enkele bewering uit Oblabla’s speech checkten op feitelijke juistheid, rentabiliteit of effectiviteit. Jullie schrijven over Obama’s klimaatdemagogie, alsof je een toespraak van de leider van Stormfront over het negerprobleem integraal zou afdrukken…Een tweet als ‘zwart werkt niet’ op je site plaatsen. In al jullie eigenwaan kan ik verzekeren: jullie zijn gewoon te dom voor dit werk, en te verwaand dat ooit bij je zelf in te zien. Ga wat anders doen, maar desinformeer ons niet langer.

Oblabla heeft demagogie, wij een beschaafde wetenschappelijke discussie
Sorry hoor, dit is echt de klok jaren terug zetten. Terwijl Oblabla wat linksdraaiend melkzuur en Greenpeace campagneslogans over critici uitstort zijn wij al lang verder. Onze Marcel en Theo hebben met Climatedialogue, samen met KNMI en PBL toch een wat hoger niveau bereikt, waarbij wetenschappers uit beide kampen de onzekerheden in het klimaatdebat uitpluizen. Dat is hoe je met gegronde twijfel omgaat als je wel hersens hebt. Politici en journalisten hanteren echter andere maatstaven, in een wereld waar handigheid en gevatheid met intelligentie wordt verward.

    Het bevestigt wéér tot vervelens toe mijn kritiek op de zelfbenoemde kwaliteitsjournalistiek, reeds vermeld in mijn ‘verklarende woordenlijst voor de milieubeweging’: Kwaliteitsjournalist:’in Amsterdam woonachtige nepintellectueel die zich met een voorhoede identificeert’: De Volkskrant, een PvdA- pleeblaadje met pretenties, en je kunt de klok er op gelijk zetten dat de Obama-groupies van de NOS zullen volgen.

Ik denk dat ik met het opzeggen van de laatste (Volks)krant jaren terug al een goede daad voor het klimaat heb verricht.