ijskappen150713

Maarten Keulemans overtroeft en overklast Martijn van Calmthout weer eens met een politiek incorrect en dus mogelijk waar stuk in de Volkskrant. Politiek is consequent liegen, zo heeft Hans Wiegel bij Buitenhof nog georakeld. OK wat is die waarheid die we vandaag op pagina 16 on de Volkskrant kunnen lezen: inderdaad opnieuw een erkenning van klimaatwetenschappers dat we het gewoon niet weten en dat we het misschien ooit zullen weten, als we – zo zeggen de vermaarde Utrechtse glaciologen nu letterlijk:

nog tien tot twintig jaar stug doormeten

Dan in al 2023 of pas in 2033 zullen we weten of de zeespiegelstijging tussen nu en 2100 slechts 10 tot 15 cm zal bedragen of maximaal 56cm. Jawel dat laatste getal is de hoogste schatting van de Utrechters. Het IPCC gaat dat in het aankomende rapport oprekken naar 29 tot 96cm zo is uitgelekt. De Utrechters doen blijkbaar echte wetenschap onder het devies “meten is weten” en met computermodellen niet als parallel universum maar als gereedschap ter ondersteuning van het cruciale meetwerk. De onderzoeker die in het artikel in De Volkskrant wordt gequote is Michiel van den Broeke. het zou gaan om een nieuwe publicatie in Nature Geoscience maar het lijkt mij eerder om een reeks publicaties te gaan als ik de lijst van Van den Broeke zie.

Uit meer en meer  hoeken in de voorheen alarmistische klimaatwetenschap klinkt inmiddels het: “We weten het niet!” Hoe lang nog tot de marketeers van onze grote zich in duurzaamheid uitslovende bedrijven dit ontdekken. En hoe lang nog tot Brussel en Den Haag zien dat je geen beleid kunt maken op “we don’t have a clue”. Nu ja je kunt er wel beleid op maken:

  • kill alle mitigatie wetgeving
  • doe in heel rustig tempo aan adaptatie in eigen land
  • help vooral landen die nog kwetsbaar zijn voor extreem weer ≠klimaat
  • zorg voor evenwichtige funding van wetenschappelijk onderzoek
  • ontneem Greenpeace en WWF en andere schreeuwclubs hun ANBI-status
  • vecht voor scheiding van kerk en staat en praat NIET met de milieubeweging als het over beleid
  • nodig voor de grap eens de KNVB uit als gesprekspartner bij de SER in plaats van de clubs met een angstagenda

Lijkt me dat heel Nederland dit bericht moet lezen dus zet hem op en share & like!