greenpeace-crimes

Het is over met Greenpeace. Misschien kunnen ze op hun achterste benen mij nog aanklagen wegens het gebruik van bovenstaande foto waaruit het woord “Forest” is gephotoshopt om over te houden wat een feit is: Greenpeace betreft een stelletje rotzooitrappers dat moeilijkheden zoekt. Rusland offerde 26 miljoen soldaten in WWII en nu dacht het zootje dat ze wel konden spotten met de huidige tsaar Poetin. Pierre Gosselin bericht sinds de arrestatie van het langharig tuig over de toenemende kans dat het gajes nooit meer vrij komt.

Zie hier, hier en hier.

En ik moet zeggen: ik denk dat ik me voel zoals die mensen die opgelucht en oprecht blij reageren als een misdadiger die in de familie onheil heeft aangericht een passende straf krijgt. Het is heel vreemd ik voel dat. Dezelfde liefde voor de mens, het leven en de aarde en mijn verdriet en verontwaardiging over de volstrekt onnodige holocaust die woedt omdat een democratische meerderheid in de onwetenschappelijke ecological footprint is gaan geloven die ten grondslag liggen aan mijn passie om eindeloos te strijden tegen die grosse Lüge maken dat ik nu echt schadevreugde voel en dat ik straks teleurgesteld zal zijn als die gehersenspoelde klootzakken minder dan 15 jaar krijgen.

Water cannon is sprayed on Shell's disused oil installation BRENT SPAR

En het ziet er echt een beetje naar uit dat Greenpeace met het beklimmen van een Russisch boorplatform zijn zwarte zwaan is tegen gekomen. Leugens zijn in de termen van Nicholas Nassim Taleb “fragiel”. Idealisme is “fragiel”. En bij fragiele dingen weet je één ding zeker: er komt een moment dat ze breken. In de beginfase, de startupfase was Greenpeace super antifragiel. In hun kleine bootjes groeide de organisatie hoe wilder het er aan toe ging. Want toen logen ze nog niet. Het was nog van voor de communistische overname na de val van de muur. Het was nog in de tijd dat Patrick Moore zich thuisvoelde bij de organisatie die hij had opgericht. De cirkel is rond: met de Brent Spar actie verwierf Greenpeace en de milieubeweging macht over big business. Met de Arctic Sunrise actie kukelt de organisatie in de rol die Taleb kortweg sucker noemt. Het is de ultieme turkey fallacy: het ging zo goed met Greenpeace tot vlak voor Thanksgiving! 

Patrick-Moore-Golden-rice

Nu heeft Patrick Moore de organisatie Allow Golden Rice Now opgericht. Omdat de main stream media de milieubeweging volgt, wil Moore nu grassroots gaan tegen de genocidale waanzin van de anti-GMO beweging (lees nog dit artikel over de recente vernieling van een proefveld door als lokale boeren vermomde GP activisten). Op 2 oktober organiseerde Moore een grote demonstratie voor het hoofdkwartier van Greenpeace in Toronto. Lees erover in dit artikel van the American Council on Science and Health. Moore nam geen blad voor de mond:

The zero-tolerance policy towards Genetic Modification by Greenpeace and its allies has blocked this cure, resulting in 8 million deaths, mostly among poor children. We believe this is a crime against humanity as defined by the International Criminal Court.

Wij van Climategate.nl onderschrijven dit graag. Het is de ultieme motivatie om überhaupt zo veel uurtjes in dit weblog te steken. Als de vijand niet hier gewoon in Amsterdam zat, zou ik naar Afrika gaan om daar concreet kindertjes te redden. Nu kies ik ervoor eerst die vijand te verslaan. Anders is het dweilen met de kraan open. Tijdens mijn studie milieuhygiëne in Wageningen leerde ik dat je vervuiling moet aanpakken bij de bron. Dus moeten we ons gaan bezinnen op de eerste grote demo voor het hoofdkantoor van Greenpeace in Amsterdam.

[youtube id=”NMesNre9ICk” width=”600″ height=”340″ position=”left”]

Zie ook nog deze video van Moore over zijn nieuwe initiatief. Ik ben benieuwd of het Moore lukt grassroots iets te bewegen. Ik ben daar ook sceptisch over. Ik heb eerder betoogd dat wij westerlingen pas van ons footprint-geloof bevrijd zullen zijn als de piek van 10 miljard aardbewoners gepasseerd is, de Aziaten en Afrikanen ons sowieso niet meer nodig hebben en de klimaatcatastrofe ondanks gigantische CO2 uitstoot nooit is gekomen. Greenpeace mag dan dodelijk zijn verwond, de organisatie gaat dankzij het Lindy-effect (mij) wel overleven. Daarom ga ik spoedig ook bloggen over de eisen aan een toekomstige milieubeweging.

change_ahead

Mocht Greenpeace mij willen sueën wegens smaad, dan geef ik bij deze aan dat ik in dit artikel de hyperbool gebruik en dat ik verder puur volgend ben aan Patrick Moore die het kan weten, of wegens gebruik van Greenpeace reclamemateriaal, dan bied ik aan de afbeeldingen direct te verwijderen. Ook ben ik bereid Greenpeace gratis consult te geven over hoe ze zich in een maatschappelijk verantwoorde club kunnen transformeren.

PS Nassim Nicholas Taleb is tegen GMO omdat hij de antifragiele natuur ineens als fragiel ziet als de mens in het spel komt. Talebs grove denkfouten op dit terrein pak ik spoedig in een Engelstalige artikel aan. Die fouten zijn zo erg dat ik Talebs eigen adagium moet volgen:

If you see fraud and you don’t say fraud, you are a fraud.

Wel Mr. Taleb je bent geen haar beter dat de Greenpeace assh…. je zit in het verkeerde paradigma wat mens, natuur en milieu betreft. En dat je je openlijk uitspreekt tegen GMO maakt je medeplichtig aan crimes against humanity!