Waarom stapt Piet Moerland op en zit Pachauri er nog?

piet_moerland_minister_info

Piet Moerland, bestuursvoorzitter van de Rabobank, is opgestapt (bron fotoshop). Daarom verklaren we hem hier tot Goede CEO. Alleen slechte CEO’s blijven aan nadat er grote misstanden in hun organisatie zijn geconstateerd. Daarom is Rajendra Pachauri een slechte CEO. Het IPCC lijkt zich nog één keer te hebben gered afgelopen september, maar de uiteindelijke genadeklap is onvermijdelijk.

In de stemming gebracht door Libor e-mails zoals deze:

(1) On 6 October 2006, Trader 2 wrote to Manager 1, stating, “HELLO SKIPPER, CAN U PUT 3S AT 37 FOR ME TOMORROW PLS . . . MANY THANKS.” Manager 1 replied: “NEVER IN DOUBT!” Rabobank made a 5.37 three month USD LIBOR submission on 7 October.

(2) On 1 December 2006, after receiving a number of USD LIBOR requests from Trader 2, Manager 1 joked that he was “fast turning into [Trader 2’s] LIBOR bitch!!!!”

Meer Libor-mails op Telegraaf.nl.

… lezen nog eens wat climategate e-mails terug:

[perfect_quotes num=”-1″ cat=”1624″]

We concluderen dat mannen in een afgeschermde omgeving uiteindelijk altijd en allemaal zullen ontsporen in barbarij en tribalisme. Dat wist William Golding al met zijn Lord of the Flies. Ik vermoed een beetje dat de Libor traders meer geld bijeenschoffelden, betere champagne dronken en lekkerdere hoeren neukten, dan de would-be assholes in de wetenschap. Het risico en vooral de consequenties van ontdekking in de financiële wereld is ook groter natuurlijk. En risico is de grootste adrenalinekick. De vraag is natuurlijk waarom in de Groene Kerk schandalen nog minder consequenties hebben, dan schandalen in de katholieke kerk? Is het omdat het een nog jonge religie betreft?

Door | 2013-10-30T08:54:27+00:00 30 oktober 2013|6 Reacties

6 Reacties

 1. TINSTAAFL 30 oktober 2013 om 09:39- Antwoorden

  Moerland een goede CEO?? Al in 2010 was men bij Rabo al op de hoogte van het gemanipuleer en de DNB moest er op aandringen dat de personen in kwestie ontslagen moesten worden anders waren ze misschien nog in dienst. De absolute laksheid van het hele Rabo management is de oorzaak dat de boete zo hoog is (Barclays moest bv maar 340 miljoen betalen). En dan laten ze de direct verntwoordelijke Sipko Schat nog zitten ook. Het amateurisme bij Rabo is hemeltergend. Een goede CEO, nou…nee…

  • Hajo Smit 30 oktober 2013 om 09:54- Antwoorden

   Humor? Anybody?

 2. Turris 30 oktober 2013 om 11:31- Antwoorden

  Schrikbarend deze email-scam weer te lezen!

  Rajendra Pachauri werd als IPCC-Chairman politiek in het zadel gehouden bij het IPCC, door zijn internationale politieke steunpilaren. Er was meer dan voldoende rede voor zijn ontslag, zoals Diederik Samsom ook openlijk beaamde in de NL-pers destijds. En ook vanwege Pachauri’s aangetoonde belangenverstrengeling in duurzame beleggingen,

  Pachauri’s ontslag / vertrek als Chairman bij IPCC zou wereldwijd als een schuldbekentenis kunnen worden opgevat, van wetenschapsfraude en wetenschapsblunders. Dat zou een vroege val van het wetenschappelijke aanzien van IPCC hebben betekend, en dat moest politiek worden voorkomen, met hoofdreden omdat het IPCC als “wetenschappelijke” grondslag functioneerde voor het Kyoto-CO2-reductieprotocol en de daarmee gemotiveerde en gelinkte klimaatsubsidies aan 3de wereldlanden.

  Nu werden de “foutjes” in het IPCC AR4 en de overduidelijke onwetenschappelijke GreenPeace-tekstbijdragen in dat rapport politiek gedreven gebagatelliseerd. Om dezelfde politieke reden werden Jones, Mann en Biffra niet uit hun Universitaire en wetenschappelijke functie ontheven, maar kreeg slechts Jones een lichte voorwaardelijke ambtelijke reprimande, waarmee de IPCC-fraude-doofpot compleet was.

  Als er ergens een overduidelijk politiek complot was aan te wijzen in de gesubsidieerde klimaatwetenschap, dan was het deze wel.

 3. R. de Haan 1 november 2013 om 21:09- Antwoorden

  De Rabobank is gewoon een filiaal van UN en de IPCC.
  Of zijn jullie alweer vergeten dat de Rabobank de winning van schalie gas in de ban heeft gedaan door het het uitspreken van een boycot van de hele schalie gas exploratie keten inclusief de landeigenaren. Agenda 21 rules.

 4. DWK 4 november 2013 om 01:32- Antwoorden

  Mijn grootste zorg gaat toch uit naar de wijze waarop de Rabobank het geschonden imago gaat herstellen. Vandaag werd bekend dat in 2007 de gehele wielerploeg zwaar onder de dope zat. Geeft niks; deden ze allemaal in die tijd.
  Je kunt wachten op het moment dat er eens een Zeilmaker opstaat die zich hardop afvraagt “hoe groen is die Rabobank nou helemaal?”
  De uitkomst is nu al bekend. Hoog tijd dus om die hele verdieping met MVO-bijgoochems met hun klimaathypotheek op straat te zetten.
  Bankiers moeten bankieren en niet hun hand overspelen met allerlei “maatschappelijk bewogen” prietpraat.

 5. DWK 4 november 2013 om 16:51- Antwoorden

  IJdele hoop dus: op 1:24 al rolt het toverwoord “susteen eh billetie” uit het hoofd van de nieuwe Ik geloof er geen Moervan. http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/11/rabobank_weer_superbetrouwbare.html#comments

Geef een reactie