piet_moerland_minister_info

Piet Moerland, bestuursvoorzitter van de Rabobank, is opgestapt (bron fotoshop). Daarom verklaren we hem hier tot Goede CEO. Alleen slechte CEO’s blijven aan nadat er grote misstanden in hun organisatie zijn geconstateerd. Daarom is Rajendra Pachauri een slechte CEO. Het IPCC lijkt zich nog één keer te hebben gered afgelopen september, maar de uiteindelijke genadeklap is onvermijdelijk.

In de stemming gebracht door Libor e-mails zoals deze:

(1) On 6 October 2006, Trader 2 wrote to Manager 1, stating, “HELLO SKIPPER, CAN U PUT 3S AT 37 FOR ME TOMORROW PLS . . . MANY THANKS.” Manager 1 replied: “NEVER IN DOUBT!” Rabobank made a 5.37 three month USD LIBOR submission on 7 October.

(2) On 1 December 2006, after receiving a number of USD LIBOR requests from Trader 2, Manager 1 joked that he was “fast turning into [Trader 2’s] LIBOR bitch!!!!”

Meer Libor-mails op Telegraaf.nl.

… lezen nog eens wat climategate e-mails terug:

[perfect_quotes num=”-1″ cat=”1624″]

We concluderen dat mannen in een afgeschermde omgeving uiteindelijk altijd en allemaal zullen ontsporen in barbarij en tribalisme. Dat wist William Golding al met zijn Lord of the Flies. Ik vermoed een beetje dat de Libor traders meer geld bijeenschoffelden, betere champagne dronken en lekkerdere hoeren neukten, dan de would-be assholes in de wetenschap. Het risico en vooral de consequenties van ontdekking in de financiële wereld is ook groter natuurlijk. En risico is de grootste adrenalinekick. De vraag is natuurlijk waarom in de Groene Kerk schandalen nog minder consequenties hebben, dan schandalen in de katholieke kerk? Is het omdat het een nog jonge religie betreft?