BartvandenHurkKikker

Luister hierrr zelf hoe schaamteloos de KNMI-er Prof. Dr. Bart van den Hurk bij Vara’s vroege vogels een verband legt tussen opwarming en onze natte herfst met storm en ook natuurlijk met Haiyan. Als eerlijke wetenschapper die de burger waar en geen bedrog wil geven voor zijn belastingcenten had hij gewoon moeten zeggen:

Er is momenteel geen opwarming, en eerder een afname in stormintensiteit, laat staan dat ik het gore lef zou hebben om ook maar iets te zeggen over global warming en nattigheid en warmte. Bas van Geel heeft bijvoorbeeld een historische klimaatovergang van warm en droog naar koud en nat hard bewezen. In de wetenschap is het allerbelangrijkste dat je rigoureus erkent wat je niet weet. Als je dat niet doet ben je een kwakzalver.

Tot zover dit was het maar waar citaat van Bart van den Hurk, die zich twee jaar geleden tegenover ondergetekende als wetenschapper onsterfelijk maakte met de woorden: “Je opereert toch binnen een bepaalde politieke realiteit” en die onlangs nog schitterde op Climatedialogue.org met zijn mededeling dat klimaatwetenschap verhaallijnen produceert voor de politiek.

Lees nu nog net voor je moet overgeven als antidotum dit artikel:

Contrasting Good and Bad Science: Disease, Climate Change and the Case of the Golden Toad
Posted on November 21, 2013 by Anthony Watts
Guest essay by Jim Steele, Director Emeritus, Sierra Nevada Field Campus San Francisco State University

Doe ik meteen een Trijntje Oosterhuis: iedereen die het helemaal uitleest krijgt 1 euro. Wat een geweldig artikel (long read heet dat tegenwoordig hip)over hoe de Rode of Gouden Pad (Bufo periglenes) lange tijd het poster child was van de global warming movement was totdat enkele rigoureuze wetenschappers bewezen dat de pad uitstierf in bepaalde koele en natte klimaten in Amerika door een Afrikaanse schimmel die per ongeluk werd verbreid zoals alle exoten tegenwoordig worden verbreid: met het vliegtuig. En het aller grappigste is dat ondanks dit harde bewijs de publicaties over de link met global warming nog steeds meer worden geciteerd dan de publicaties die het harde bewijs hebben geleverd. Feynman kom er maar in!

En aldus heb ik liever die andere en volgens Google beroemdere Bart van den Hurk:

bvdh

Deze karpervissende Bart van den Hurk misbruikt uw belastinggeld niet. En dus zeg ik tegen die andere Prof. Dr. Bart van den Hurk: “Man ga toch vissen!” en tegen de Vroege Vogels radio-interviewer zeg ik: doe eens een cursus kritische journalistiek.