pachauri

In het kader van de door de milieubeweging zo bepleite zuinigheid combineer ik weer eens op onmogelijke wijze twee nieuwtjes in één bericht. De eerste is dat IPCC-voorzitter Pachauri – die wel iets van een boze kerstman weg heeft – tussen dinsdag 7 en vrijdag 10 januari in De Bilt vertoeft in het kader van een IPCC Synthesis Rapport bijeenkomst op het KNMI. Moeten we in het kader van de zo noodzakelijke activistische journalistiek een demo organiseren? Wie weet nog een leuke spandoektekst?

At least you are still here now that the warming has gone!

In Canada en de Verenigde Staten is het bitterkoud met waarden tot -40°C en een reageerder op iceagenow.info schrijft:

JimS says:
December 9, 2013 at 11:24 am
I live in central Canada and have been waiting for global warming ever since I heard about it a few decades ago. I am still waiting for it. Does anyone know where it is?

En in Australië heeft het in de bergen op 5 december 20cm gesneeuwd. En op Antarctica is vanuit de satelliet een nieuw absoluut kouderecord van -91,2°C gemeten. Dat was 2004 maar de meting wordt nu pas officieel.

[youtube id=”wr2LCTdIzd4″ width=”600″ height=”340″ position=”left”]

Maar Greenpeace wil ons doen geloven dat de kerstman héél boos is! En dat de kindjes geen cadeautjes meer krijgen. Want het ijs smelt! En het is onze schuld.

Dat ving Jeanne Moos van CNN niet leuk. Dat wil zeggen: ze doet haar journalistieke handwerk en maakt gehakt van de Greenpeace reclame. Heerlijk! Dat dat al kan op CNN… oh wat gaan we nog lachen de komende jaren!