Klimaatverandering boven  IJmuiden..

Klimaatverandering boven IJmuiden..

Sommige zaken zijn te fantastisch en grappig om te kunnen verzinnen. Zoals het nieuws dat één van de hoogste klimaatadviseurs van Obama bij de Enironmental Protection Agency deed alsof hij bij de CIA werkte, om maar zoveel mogelijk vrij te krijgen en zoveel mogelijk geld te verdienen. De adviseur John Beale kreeg een salaris met bonussen van 206.000 dollar, en verscheen bijvoorbeeld 18 maanden niet op zijn werk: als uitleg gaf hij op CIA-adviseur te zijn, hij fakete een malaria-besmetting en deed alsof hij een CIA-collega moest redden die werd gemarteld door de taliban.

John Beale heeft beloofd in totaal 1,3 miljoen dollar terug te betalen aan de staat en wacht een mogelijke gevangenisstraf van 3 jaar. Het nieuws gaat nu als een storm over internet, en wij konden hier niet achter blijven.  The Guardian waarvan wij schaamteloos het nieuws overnamen, vreest nu voor het klimaatbeleid van Obama dat aan geloofwaardigheid verliest wanneer zijn belangrijkste klimaatadviseurs fantasten blijken.