RZ14Zilverreiger

Bij kwaliteitskranten bevatten de advertenties vaak meer waarheden dan de brouwsels die journalisten op de achterkant van die advertenties plaatsen zodra zij zich op het glibberige pad van milieu- en energie wagen- daarover zo meer. Eerst wil ik de campagne Sloopdecrisis.nl met u delen.

SLOOPdeCRISIS.nl is een initiatief van creatief communicatiebureau MindGrind. Een team mensen onder leiding van ondernemers uit de media- en e-business wereld hebben zich in dit bureau verenigd. De missie van MindGrind is om consumentenmarkten op te schudden.

Zij beloven via prijsvergelijking tussen energiebedrijven en een overstapservice 278 euro per jaar voordeel, en in de advertentie liefst 1200 euro besparing per jaar per huishouden. Die besparing kunnen de gelukkigen van Sloopdecrisis.nl dan in 2020 overmaken aan Henk Kamp in de vorm van stijgende SDE+-belasting om de Windmolens op Zee te betalen (220 euro per huishouden voor 18 miljard euro molensubsidies) en Wind op Land. (vergelijkbaar bedrag om windmolenaars te subsidieren). Wat Climategate.nl lezers al lang wisten, maar wij blijven dat voor de buitenwacht herhalen opdat zij wakker worden… Wie leeft op een dieet van ‘kwaliteitsmedia’ weet dat namelijk niet.

koolopslag Westelijk Havengebied

koolopslag Westelijk Havengebied

Dan nu op de achterkant van de advertenties: milieuredactivisme, de drijver van stijgende energieprijzen
Vandaag in de Volkskrant voeren de Betrokken Ruimdenkende Wereldburgers/milieuredactivisten  Jeroen Trommelen en Marjolein Huppelk… campagne tegen steenkool met de typische factfree but morally just journalism-stijl die zo hevig over datum is. Marjolein trekt onder iedere Colombiaanse steen die ze tegenkomt een lijdende zwerver vandaan of kreupel slachtoffer van het Colombiaanse grootkapitaal, en vervolgens zou dat via vele omwegen onze schuld zijn, omdat wij in onze centrales steenkool stoken.

  • Punt van informatie: Europa importeert haar kolen vooral uit Rusland en de Verenigde Staten. Volgens de milieuredactivisten van de Volkskrant zouden wij via Colombiaanse steenkool in Nederland bloed aan de handen hebben…..De Volkskrant onthoudt ons de logische getallen: hoeveel Colombiaanse kool gaat in onze centrales? Dat steenkoolwinning leidt tot milieuproblemen via acid mine drainage en in de VS mountain top removal: geen schoonheidsprijs, maar laten we wel feitelijk zijn….

In een vraaggesprek met de RWE-Vice President Marga Edens dwingt Betrokken Wereldburger en Zuivere Gutmensch Jeroen Trommelen deze om kolen af te zweren. Hij vraagt:

  • U zou met de overheid en concurrerende energiemaatschappijen afspraken kunnen maken om afscheid te nemen van kolen?

..en wanneer Betrokken Wereldburger Gutmensch Trommelen niet hoort wat hij wil horen nog eens

  • ..geen kolen?

(mede) Dankzij groene energiepolitiek in Europa steeg de hoeveelheid windmolenstroom met 11 procent, en kolen met 12 procent, terwijl  het relatief schonere gas met 23 procent daalde zodat CO2-emissies uit energieopwekking niet daalden: Jeroen, wist je dat?

Vervolgens lezen we dat RWE zo blij is met de 4,2 miljard euro klimaatsubsidies (MEP) die Henk Kamp ze toestopt om kolen een groen verfje te geven door er Amerikaans bos bij te stoken, zoals wij ook al blogden. RWE vergroent kolensto0k door ook bos bij te stoken en dat ‘biomassa’ te noemen. Hier had Trommelen werkelijk journalistiek kunnen bedrijven en ze doorvragen op de klimaatbesparing van biomassa (die is negatief, zoals wij al blogden)

Linksige overdatumjournalistiek
Kortom: de Volkskrant tracteert ons vandaag met ‘bloedkolen’ op typische linksige overdatumjournalistiek waarbij de hoeveelheid onzin per strekkende vierkante centimeter krantenpapier zo hoog oploopt dat je weer afvraagt: wie staat plaatsing van zulk onbenul toch toe in de minst slechte krant van dit land? Het was een reportage die bijna Zembla-waardig is, en dat bedoel ik niet als compliment…

Want bij andere artikelen denk je weer: zou ik toch weer een krant nemen? Zolang je mainstreamjournalisten maar niet deskundig laat doen over natuur, energie en milieu, dan gaat het best goed. Vaak dan…Het is dit soort milieuredactivisme dat de energieprijzen opdrijft, door onze politici in paniek te brengen. Die 2 gradendoelstelling waar Trommelen het – van horen zeggen- over heeft: die halen we al bij huidige klimaatgevoeligheid zónder je milieuredactivisme….

Ik ga toch maar meedoen met sloopdecrisis.nl. Wat ik dan bespaar kan ik via de SDE+windmolenaars belasting van Henk Kamp dan weer terugbetalen aan Vadertje Staat en netto kom je dan toch weer op nul uit.