RZ1414sieswerd

Terwijl de lobbyisten van de windmolenbranche als Natuur en Milieu miljoenen euro’s kunnen spenderen aan professionele marketing om de industrialisatie van het (Friese) landschap te beijveren- en daarbij aantoonbare leugens te verspreiden over milieuvoordelen van windenergie–  doen de tegenstanders het op deze manier: ‘Stop Windmolens Sieswerd’. Iemand had nog een plank in de schuur liggen, een metalen stellage om die plank aan te bevestigen en met een tiental letters er op kost deze campagne voor behoud van de eigen mooie leefomgeving behalve huisvlijt ongetwijfeld niet meer dan een tientje of twee.  Een zadeldaktorentje en lieflijk dorpje in een zee van groen die straks omringd raakt door War of the Worlds-achtige stellages met de groeten van de VVD. (‘windmolens draaien niet op wind maar op subsidie, dus spenderen we extra subsidie’)

Het lijkt een beetje David en Goliath. Maar wie won er uiteindelijk ook maar weer?