Ambtenaren leven in een parallel universum waar turbines fossiel vermogen kunnen vervangen...

Ambtenaren leven in een parallel universum waar turbines fossiel vermogen kunnen vervangen, als je maar gelooft en politieke wil toont…

De Rijksdienst voor ‘Ondernemend Nederland’, het eufemisme voor de dienst die de Totalitaire Bureaucratie invoert om onze economie duurzaam onderuit te halen (fusie Dienst Regelingen en Agentschap.nl) stelt het volgende op haar website: Ze vinden dat het bouwen van windmolens te langzaam gaat en vragen om ‘Dwarsdenkers’ op de Energy Open Data Challenge op 27 september in Amsterdam in hun parallelle universum waar iedere persoonlijke verantwoordingsplicht afwezig is dankzij onbeperkt te besteden andermans geld. Bedoelen ze: iemand die de laatste democratische schroom van zich af wil leggen, en nieuwe ideeen heeft om verzet te breken via omkoping danwel via intimidatie?

Kijk toch eens wat deze bureaucratische entiteit wil om hun politieke ideologie van ‘duurzame energie te pluggen:

De uitdaging om de Nederlandse energiehuishouding te verduurzamen is groot. Het gaat de goede kant op, maar te langzaam. We hebben nieuwe spelers nodig! Daarom zoekt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) friskijkers en dwarsdenkers: mensen die juist met een andere bril naar verduurzaming kijken. Doe mee aan de Energy Open Data Challenge en kom naar de kickoff op zaterdag zaterdag 27 september in Amsterdam.

Zet @#$% er nog een paar kerncentrales bij en je bent klaar (nota bene een optie die door klimaatwetenschappers als James Hansen wordt gepropageerd): maar 0mdat ambtenaren PvdA of erger stemmen en Greenpeace-gezind zijn weten we al welke kant het op moet: tegen maximale kosten zoveel mogelijk land volgooien met turbines die beneden windkracht 4 nauwelijks energie leveren.

Bij deze bied ik mij graag aan waarbij mijn insteek is: ‘duurzame energie’ bestaat niet, en de energie die ambtenaren ‘duurzaam’ noemen brengt de houdbaarheid van onze energievoorziening in gevaar, inclusief onze economie en complexe maatschappij die van goedkope energietoevoer afhankelijk is…