Mijn kipjes in mijn zelfgebouwde kippenhok: Een kale kip kun je niet plukken

Mijn kipjes in mijn zelfgebouwde kippenhok: Een kale kip kun je niet plukken

Het zijn CDA’ers Van Geel (MEP voor halen 10 procent dure energie in 2010) en Koopmans (SDE+) geweest die de geldpersen aan zetten voor windmolenaars en biomassa-bijstokers, maar nu gaat CDA- partijlijder Buma toch in de aanval tegen de logica achter het ‘geld uitgeven dat je niet hebt’, zo meldt de Volkskrant:

‘Dit is het klassieke openzetten van de geldkraan en dat is uiteindelijk slecht voor Nederland en voor de euro. Dit is het oude Middellandse Zeebeleid: geld uitgeven dat er niet is, terwijl wij vinden dat je moet hervormen, concurrerend moet zijn en zuinig.’

OK, het gaat natuurlijk over de grote middelvinger van ECB-maffioso Draghi die per maand nu 60 miljard euro waardeloze staatsobligaties opkoopt, waardoor straks per gezien er nog een staatsschuld van 10.000 euro BIJ komt. Maar bij al dat gepalaver in media over het hoe en waarom van onze achterblijvende Europese economie blijft 1 hoofdzaak onvermeld. Onze fundamenteel duurdere energie en lasten ten opzichte van de VS zoals reeds ettelijke malen hier op Climategate.nl.

De energiemarktverpesting die klimaatbeleid heet, dankzij opgelegde 20 % dure energiedoelen, zodat wij nu op last van Greenpeace en andere profiteurs 50-100 miljard euro uitgeven om onze energievoorziening te ondergraven, met nog eens 200 euro lastenverzwaring per gezin per jaar enkel en alleen al om die windmolensubsidies te betalen.

Zuinig?
Terwijl de RENTE over onze staatsschuld nu al de +10 miljard euro per jaar aan aardgasbaten doet verdampen. We hoefden de helft minder gas op te pompen om in ons domestische verbruik te voorzien dat al 20 jaar gelijk blijft, maar exporteren (Gasterra, Staat, Exxon en Shell zijn aandeelhouder) als een gek al ons Groningengas omdat de overheid dit lek in de schatkist wil voeren.

Ik weet niet wat u doet, maar ik ga niet alleen mijn jachtdiploma halen en Dijksma slachten zodat ik een lange Eurowinter vlees heb, maar ook leren mijn eigen eten te verbouwen.  Ik lees net ‘The art of agriculture’ en hoewel ik niks met domme boeren heb in de zin van ‘FNP-pummels die nauwelijks Nederlands kunnen en die het land leegraggen om op tijd tv te kunnen kijken’ kun je veel leren van het werken met de natuur. Dan ga je die (ook) vanzelf minder romantiseren, want Moeder Aarde is een teef.