Marc van den Tweel laat vrijwilligers collecteren voor zijn salaris van 165.000 euro

Marc van den Tweel laat vrijwilligers collecteren voor zijn salaris van 165.000 euro

Hier de link naar het opzegformulier van Natuurmonumenten omdat u ook niet langer uw tientjes wenst af te dragen aan de half miljoen euro voor de directie. Dan schetst onze verbazing dat de altijd zo trouwe cheerleaders van de Postcodeloterij-industrie Joop.nl een opzegger van Natuurmonumenten zijn betoog publiceren: ‘Dierenvrienden zijn destructiever voor de natuur dan alle stropers bij elkaar’. Huh, wat is er gebeurd met de degelijke argumentatiecensuur van dit subsidiecollectief onder Vara-paraplu? Een proefje van dit heerlijke gerecht:

Dierensentimentalisme
Vogelbescherming beschermt geen vogels door zich niet uit te spreken voor reductie van vossen en zwerfkatten. Natuurmonumenten beschermt geen natuur door de beteugeling van ongelimiteerde hoeveelheden ganzen en vossen tegen te werken. Dierenbescherming beschermt geen dieren door zwerfkatten te beschermen.
De twee voorbeelden, Oostvaardersplassen en Amsterdamse Waterleiding Duinen, laten het duidelijkst zien wat er gebeurt, wanneer genoemde verenigingen en de politiek meedeinen op de golven van het dierensentimentalisme, geholpen door een verstedelijkte bevolking die een volledig irreële voorstelling heeft van de jacht. De ‘dierenvrienden’ zijn destructiever voor de natuur dan alle stropers bij elkaar. Terwijl de weidelijke jager, juist omdát hij wel eens een haasje mee naar huis wil nemen, goed voor zijn veld zorgt. Daarom heb ik mijn lidmaatschap opgezegd.

Inderdaad, die diersentimentalisten van de Dierenpartij zijn meestal van die alleenstaande vrouwen  met katten, een bioklok die de vruchtbaarheidsdeadline bijna aantikt en servies van Garfield, die in de tussentijd hun onvervulde moedergevoelens sublimeren op ‘de dieren’ . Het natuurbeheer gericht op een meer afwisselende natuur in een door mensen gedomineerde wereld heeft aan dat sentiment 0,niets.