Foto Wattsupwithtat

Foto Wattsupwithtat

Onze establishment-gezinde media zwijgen er over als het graf, dus melden wij het maar. Rajendra Pachauri  treedt af als voorzitter van het VN-klimaatpanel IPCC, na beschuldigingen van een vrouw dat hij ongewenste emails aan haar stuurde.

Climategate-lezers wisten al dat IPCC-voorzitter Rajendra Pachauri de auteur was van een softporno-roman, Return to Almora. Mr Green fungeert daar zelf op al zijn klimaatconferentie-reizen als de gelukkige dekhengst op leeftijd van vele vrouwen die aan zijn voeten liggen, de Klima Soetra! We horen overigens over de oprichter van Milieudefensie vergelijkbare verhalen, sex-appeal ontlenend aan zijn sociale status als milieugoeroe om zijn Dierlijke driften te botvieren. Die heeft zijn escapades voor zover wij weten niet opgetekend in een roman.

Wat jammer voor Pachauri, want met wat macht en sociale status kun je zelfs op je 74ste nog aan de jonge vrouwtjes komen, dat is toch een Afrodisiacum. Waaraan ontleent hij dan nu zijn status als Alfa Male?

Ook Mr Grey moet immers miljardair en succesvol zijn om bioscoopgangsters van de stoel te doen glijden, bij een sjacherende werkloze met een tweede hands zweep zouden ze het alvast droog houden. Ook de gelukkige ontvangster van Pachauri’s avances per email hield het droog, zij was daar dan eindelijk niet van gediend.

You leave me dry, zong PJ Harvey al eens.

En dan ben je strafbaar. Zo interpreteer ik het verschil althans tussen Sexual Harassment en Sexual Arrousal. Je macht aanwenden zonder dat een vrouw daar geil van wordt is strafbaar. 

Dat aftreden van Pachauri is ook jammer voor ons. Zo verliest het klimaatsceptische kamp helaas een dankbaar onderwerp van spot, hij was PR-technisch een gift van God. Wij wensen Rajendra niettemin nog veel genot.  Wie wordt zijn opvolger: zo’n zure milieuridder?