...waarom zou het toch slechter gaan met bijen....Het is De Industrie!!

De Samenleving Verhardt!…waarom zou het toch slechter gaan met bijen in verstedelijkt en vertegeld NL….Het is De Industrie!!

We schreven al dat het verbod op neo-nicotinoiden zogenaamd om bijen te beschermen gebaseerd is op frauduleus onderzoek. Wij vinden ook nog steeds dat de zelfbenoemde kwaliteitsjournalisten van Zembla daarom bijenonderzoeker Tjeerd Blacquiere openbaar excuses moeten aanbieden en hun hijgerige uitzending rectificeren, door hem van allerlei complotten met ‘ de Industrie’ te beschuldigen. Wat we daar pro deo, voor onze lieve heer schreven, krijgt nu als loon terug dat imkers ons steun betuigen. Daar doe je het dan ook voor!

Naar aanleiding van jullie artikel: “Bijenhysterie onterecht: Frauduleus onderzoek veroorzaakte ban op pesticiden.”

Ik ben sinds kort imker en dus lid van de NBV (Nederlandse Bijenhoudersvereniging).

In de laatste publicatie van deze vereniging staat een genuanceerd artikel dat ongeveer dezelfde inhoud heeft als jullie publicatie.

Ook zij zijn dus niet blij met ongenuanceerde publicaties die alleen een politiek doel dienen.

Ik had dat zelf niet verwacht maar ben er wel blij mee.

Wie roept dat ‘de samenleving verhardt’, die heeft letterlijk gelijk. Uit afgestomptheid en gemakzucht betegelt de Nederthaler zijn tuin ten koste van de bloemetjes. Uit smetvrees en allergievrees moeten bomen als lindes met hun dracht het ontgelden, overheden voeren uit bezuinigingsdrift een oorlog tegen groen en bomen. En wat kwam ook maar weer op de bloemetjes af? Het is spannend allerlei complotten te verzinnen over onzichtbare chemische vijanden, terwijl je- naast varroabesmetting- 1 van de belangrijke oorzaken onder je neus ziet gebeuren.

En daar kun je zelf wat aan doen. Hoeveel journalisten bij Zembla hebben een tegeltuin?