Van Oord loopt lekker binnen met het Energieakkoord.

Van Oord loopt lekker binnen met het Energieakkoord en jubelt. Technisch gezien is het ook een prestatie

Van Oord en Eneco betrapt op leugen: Grootprofiteur van het Energieakkoord Van Oord installeert nu een megaconverter op zee voor Luchterduinen (129MW, 850 miljoen euro subsidies) van Eneco en claimt zij dat doen ‘voor 150.000 huishoudens’. Zowel Eneco als Van Oord beweren dat Luchterduinen 150.000 huishoudens zullen voorzien van stroom eind dit jaar. Daarmee blazen ze de opbrengst op met factor 1,5 en rekenen ze ook alleen nog met 2-persoonshuishoudens. Iedereen met middelbare school kan dat narekenen.

129MW met productiefactor 1/3 (gemiddelde gemeten waarde offshorefarms, alleen Horns Rev komt rond 0,4) = 129 x 24x 365 x 0,33= 376.680 MWh. Dat is bij een gemiddeld verbruik van 0,35MWh per 2persoonshuishouden goed voor 107 duizend huishoudens tegen 850 miljoen euro subsidies van gulle Henk Kamp. Oftewel, bijna 8000 euro subsidie per door windmolen van wisselvallige stroom voorzien huishouden

Echter: een wisselvallig leverende turbinefarm levert geen stroom aan huishoudens, maar dumpt die gevraagd en ongevraagd op het net. Je moet dus nog de substantiele verliezen aftrekken van gedumpte stroom (’s nachts en in het weekend). Bij de Denen lag dat verlies boven de 40 procent. Ergo: Van Oord en Eneco liegen/bluffen. Dat doet onze overheid ook in het winddossier, en ja: wie van de ‘duurzame’ maffia eigenlijk niet….

Maar… wie zou dat niet doen voor 850 miljoen euro belastinggeld?