Bomen kappen voor het klimaat: Hans Massop van Natuurmonumenten

Bomen kappen voor het klimaat: Hans Massop van Natuurmonumenten

Wie het al opviel dat er wel erg veel ‘onderhoud’ met kettingzaag aan het groen nodig is bij zijn gemeente: Daar zijn SDE+-klimaatsubsidies voor. De stimulator daarvan heeft ook een gezicht: Hans Massop, de ‘duurzaamheid, biomassa en ondernemerschap’-expert van Natuurmonumenten. Hij wijst met deze brochure over biomassa Nederlandse gemeentes de weg naar subsidies. Bouw een houtkachel van meer dan 500kW die wel 1000 kuub per jaar verbrandt aan gesneuveld gemeentegroen- uitsluitend het hout want dat brandt het beste. En je tilt zo weer een ijsbeertje terug op zijn ijsschotsje.Je kunt HIER Natuurmonumenten opzeggen.

Massop adviseert:

Subsidies, bijvoorbeeld de SDE+ regeling, kunnen een belangrijke financiële bijdrage aan uw project leveren en het op korte termijn al rendabel maken.

en

Sinds januari 2012 valt naast elektriciteit ook warmte onder de SDE+ regeling. De SDE+ regeling geeft in 2013 subsidie voor de energievoorziening van bij- voorbeeld een zwembad, gemeentehuis, sporthal of gemeentelijke camping wanneer de installaties groter is dan 500 kW.

 

Onderhoutverkoop

Onderhoutverkoop

Wie een kampvuur stookt redt het klimaat
Noem vernietiging van stedelijke biodiversiteit ‘biomassa’, en je bent subsidiabele milieuridder die ijsberen redt. Al beweert Massop nog, dat je wel eerst ‘draagvlak’ moet maken/PR bedrijven. Reclame voor jezelf is de core-business van Natuurmonumenten, zie onder andere het ottergesnotter van reclameman Marc van den Tweel, de CEO van Natuurmonumenten die meer salaris krijgt dan Mark Rutte:

Presenteer plannen en voorstellen in de gemeenteraad, en vergeet niet andere besluitvormers, collega’s, omwonenden en eventuele actiegroepen geregeld te informeren en bij uw plannen te betrekken. Maak hiervoor een (eenvoudige) communicatiestrategie, waarin u ook green benefits (…taalvervuiling) en de local-for-local gedachte (meer taalvervuiling RZ) een plaats geeft, en go-no go momenten (….) inbouwt. Laat zien dat het om gebruik van snoeiafval gaat, niet om houtoogst voor energiewinning.

'onderhoud' van gemeentelijk groen

‘onderhoud’ van gemeentelijk groen

 Newspeak
In de praktijk betekent dit advies, dat  dat je de ECHT groene weerstand pareert met groene Newspeak (…). Of dat je hout dat anders in de recycling een tweede leven kreeg – zie de toevloed steigerhouten meubels- nu de laagwaardigste toepassing geeft: in de fik steken.

Voor het klimaat(subsidies).

Aan houtstook is niets duurzaams, want gemeentegroen raakt zo op. Tenzij je uitgestrekte wouden hebt als Finland met gigantische reststromen uit haar houtindustrie. Of het Oostenrijkse dorpje Gussing.

Wij hebben hier hooguit de Friese Wouden, en die zijn zo op als iedere gemeente subsidies krijgt om per houtkachel 1000 kuub ‘afval’ hout te verstoken per jaar. En wie kan er straks nog steigerhouten meubels maken, als er ook de in SDE+subsidiejaar 2013 ontwikkelde megakachel van Eneco in Delfzijl alle ‘afval’hout moet verstoken, de grootste van de Benelux omdat Nederland ook de meeste houtverbrand-subsidies verstrekt. Stop de subsidies en die klimaatkachel stopt met branden, de houtkachel in Cuijk van Essent werd ook stilgezet toen de SDE-subsidie op was, en weer opgestart bij de start van de SDE+-regeling.

De Groninger Eneco-houtkachel van bijna 50 Megawatt heeft dan minstens 50.000 kuub hout per jaar nodig om te verbranden, dat is 1/6de van de jaarlijkse houtoogst van Staatsbosbeheer. En wij maar denken dat hout een GRONDSTOF was, geen brandstof. Maar het krijgt wel steun van Natuurmonumenten, en dan is het heel groen of zo…