Help ook mee ons doel te realiseren: 100 duizend ex-leden in 2015!

Help ook mee ons doel te realiseren: 100 duizend ex-leden in 2015!

Natuurmonumenten kreeg sinds 2000 ruim 700 miljoen euro aan subsidies om haar grondbezit uit te breiden, en voor beheer. De club heeft volgens haar afdeling zelfbevlekking (communicatie) nogal wat ‘kronen op haar werk’. Zoals in persberichten bij terugkeer van de in geheel Europa sterk opkomende kraanvogel, die toevallig ook in Drenthe/Friesland (Fochtelooerveen) neerstreek. Voor die kraanvogel gaf de OVERHEID ze nog eens 130 hectare grond cadeau. Vervolgens investeerde de Provincie Drenthe 3 miljoen euro om dat terrein kraanvogel-proof te maken. En deed Natuurmonumenten vervolgens alsof zij de weldoeners waren, terwijl ze minder dan 1 procent van de kosten bijdroegen met hun 190 miljoen euro belegd vermogen op de beurs.

Nu mislukken dit jaar alle legsels van die kraanvogels, tenminste van 8 paar, dankzij het feit dat Natuurmonumenten verzuimt om vossen te bestrijden, en omdat ze met de overheid overal betonnen draagvlak rond het gebied aanleggen. Dat melden bronnen los van Natuurmonumenten op 2 juli, die de kraanvogels in het veld bestuderen, en dat haalde NU.nl. Vorig jaar sneuvelden ook al de jongen en eieren dankzij vossen en verstoring. Toch heeft de afdeling marketing van Natuurmonumenten het gore lef om een soort ’tegenmarketing’ te lanceren, waarbij ze roepen dat de kraanvogels het ene succes na het andere beleven.

Dat er ‘onervaren kraanvogelparen’ zijn die wel vaker legsels laten mislukken en dat dit ‘normaal’ is,  komt uit de dikke duim van de reclame-afdeling van Natuurmonumenten.

Alle legsels mislukken dankzij laks Natuurmonumenten, dus lanceren ze 'goed nieuws' om dat te verbloemen

Alle legsels mislukken dankzij laks Natuurmonumenten, dus lanceren ze ‘goed nieuws’ om dat te verbloemen

De overheid geeft  subsidies, die ongeremde toegankelijkheid van natuur stimuleren met betonnen draagvlak, ook waar dat geen goed idee is zoals dwars door weidevogelterrein. Vanuit het idee dat er ‘draagvlak’ nodig is voor haar sinds 1990 meer dan 10 miljard euro’s kostende natuurbeleid, zodat ook kakelende Nordic Walkers en mountainbikers donateur van Natuurmonumenten blijven.Natuurmonumenten kan dankzij haar jaarlijks 50 miljoen euro subsidies niet onafhankelijk van de overheid zijn.

Dat betonnen draagvlak fungeert nu als aanvoerweg van allerlei donateurs van Natuurmonumenten die de kraanvogels van het nest jagen, waarna de vos zijn slag slaat en de eieren en jongen opsnoept.

Natuurmonumenten wil niets tegen de vos doen...

Natuurmonumenten wil niets tegen de vos doen…

Natuurmonumenten zou als eigenaar juist bij die Kraanvogels met meer toezicht in het broedseizoen iets kunnen doen: maar daar falen ze. En ze weigeren iets te doen aan de vos in het gebied. Wel liegen ze in persberichten dat de kraanvogel…je raadt het al, ‘de kroon op het werk van Natuurmonumenten’ is. Terwijl daar waar Natuurmonumenten iets zou MOETEN en zou KUNNEN doen, ze dat nalaten. Want daar gaat weer 3 miljoen euro subsidie in rook op.

Daarom: help ex-lid Hans Keuper en uw blogger ook mee om ons Goede Doel van dit jaar te realiseren. Stem met uw voeten en wordt ook ex-lid. Bij 100 duizend ex-leden in 2015 geven we een groot feest. Als Marc Bonus van den Tweel opstapt en een Jac P er voor in de plaats, dan zijn we ook al blij. Voor details, zie de facebookpagina van Hans Keuper.