Het eerste feitelijk juiste stuk over visserij in mainstream-media in 10 jaar

Het eerste feitelijk juiste stuk over visserij in mainstream-media in 10 jaar

Wetenschapsjournalist Simon Rozendaal van Elsevier was voor Elsevier ook mee op de visserij-excursie die ik 22 mei organiseerde voor de vakbroeders van de Vereniging Wetenschapsjournalisten Nederland op de TX10. Daarbij was ook de Vlaamse topvisserijbioloog Hans Polet, en op de brug van de TX10 gaf Frido Boom de ‘biorganische Jolande Sap stemmende’ medemens van katoen, tot vermaak van iedereen die meeging.

Nu maakt Simon 1 van de eerste feitelijk juiste verhalen in mainstream-media van de afgelopen 10 jaar over Noordzeevisserij, met daarin Hans Polet, Frido en vele anderen. Ook Dolf Boddeke komt aan het woord. Het goede versus de milieumiljonairs van Greenpeace cs met hun achterhaalde beeld van de Noordzee, negativisme en de discardban: de Brusselse aanlandplicht voor bijvangst- die onze kottervloot in de mottenballen legt en al onze vissers aan de bedelstaf brengt.

  • Dus kopen die Elsevier. 
Een tegenwicht bij eco-negativisme van fondsenwervende miljoenenclubs

Een tegenwicht bij eco-negativisme van fondsenwervende miljoenenclubs

Laat ik dan toch ook even reclame maken voor Simon’s nieuwe boek: Alles wordt beter

Alles wordt beter!

Nouja, bijna alles.

Bij Uitgeverij Atlas Contact verschijnt op 1 september Alles wordt beter! Van Simon Rozendaal.

Alles wordt beter! – Simon Rozendaal Wie de tv aanzet, de krant openslaat, naar de verhitte discussies aan de stamtafel luistert of de sociale media volgt, die weet zeker: het gaat slecht met de wereld.

Onzin! laat Simon Rozendaal zien met kille cijfers en hartverwarmend optimisme. Lucht en water zijn schoner dan ooit. We leven langer, we zijn welvarender dan ooit, we behandelen dieren beter. Nog nooit was de kans zo klein om door geweld om het leven te komen. Ja, oorlogen zijn gruwelijk, maar het zijn er steeds minder, zelfs al zien we er meer van.

De vooruitgang heeft ons nog niet in de steek gelaten. Ja, natuurlijk zijn er problemen – die zullen er altijd zijn – maar het verleden heeft geleerd dat we die kunnen oplossen. Lang leve de mens!

Simon Rozendaal (1951) is wetenschapsjournalist bij Elsevier en werkte voor de VPRO en de VARA mee aan tv-programma’s over wetenschap. Zijn aanklacht tegen het pessimisme, Het Grote Goed Nieuws Boek, werd een bestseller, het boek over Rotterdam, De winkel van mijn vader, is een liefdevol monument.

Paperback | 192 blz. | isbn 9789045029559 | ca. €17,99 | september 2015 | verschijnt ook als e-book

Voor meer informatie of een recensie-exemplaar:
Steff van Dorp | Atlas Contact | publiciteit non-fictie | 020-5249823 | svandorp@atlascontact.nl

Nog wat extra intellectuele inteelt en reclame, daar draaien we onze hand dan ook niet voor om. Als rationele pessimist weet ik dat het nooit goed komt, en de mens is geneigd tot alle kwaad (maar tot het goede in staat). Maar in de tussentijd willen wij ons geen zorgen maken over de verkeerde dingen.