Van Liempt Live cr 590

Fantastisch, mede dank zij jullie zijn er meer dan 300.000 stemmen binnen bij GeenPeil, dus het referendum komt er in principe!

Mocht u overigens nog niet getekend hebben, doe dat dan alsnog, want de autoriteiten zullen ongetwijfeld streng gaan zoeken naar ongeldige stemmen, en bij de tienduizenden geschreven formulieren zitten er vast een aantal waar iets niet precies aan klopt. We willen dus voor de zekerheid een flinke marge. U heeft tot vanavond om nog wat kennissen en buren voor de goede zaak te winnen!

Nog even een stukje motivatie: bekijk dit stukje video van Van Liempt Live waar de buitenstaander Jan Roos van GeenStijl met uitstekende argumenten gehakt maakt van expert Rob de Wijk, directeur en oprichter van kenniscentrum  The Hague Center for Strategic Studies (HCSS). De Wijk gebruikt de meest dwaze argumenten, zo dwaas dat Roos af en toe ook niet meer weet waar hij mee te maken heeft. Dit stukje TV geeft goed aan hoe het gezonde boerenverstand het gaat winnen van de dwaze gedachtenkronkels van de Eurofanaten.

“Deskundigheid” versus gezond verstand en feitenkennis
Samenvatting van de discussie: het doel van het verdrag is economische, militaire en politieke samenwerking van Oekraïne met de Europese landen, en iedereen (ook De Wijk) is het erover eens dat dat een bar slecht idee is. De verdediging van De Wijk kwam erop neer dat die politieke en militaire samenwerking er überhaupt niet zullen komen, gezien de instabiliteit en corruptie in Oekraine.
Uiterst raadselachtig is dan uiteraard waarom je dan wel een verdrag moet afsluiten wat dat ten doel heeft.

Als top-experts op het gebied van internationale samenwerking het verdrag zó hopeloos slecht verdedigen dat ze afgaan tegen een simpele leek, wordt het heerlijk om simpele kamerleden hierover in debat te zien gaan met deskundige tegenstanders!  Het wordt vooral lachen om de beschamende afgang van D66, waar het referendum tot de kern van de partijwaarden behoort, maar die over hun streven naar een federaal Europa (hun huidige stokpaardje) en alle andere Europese aangelegenheden per se geen referendum willen.

Waarbij de PVV breed lachend in de coulissen kan toekijken en zijn voorsprong als grootste partij slapend tot ongekende hoogte zal zien groeien.

Corrigerende tik
Zelf vind ik het ongemakkelijk dat onze eerste en tweede kamer het verdrag al getekend hebben, en we nu als volk achteraf in verzet komen tegen onze eigen democratische besluiten, nog wel in het jaar dat we zelf de voorzitter van de EU zijn.

Maar de wet is nu eenmaal zo dat je pas ergens een referendum over kunt vragen nadat ook de eerste kamer hierover besloten heeft. Het is dus nadrukkelijk een correctief referendum.

Dat is ook het hogere nut van dit referendum: de politieke elite dendert maart door richting een federale staat van Europa, met inlevering van onze democratie en soevereiniteit, tegen de wil van de overgrote meerderheid van de bevolking in. Ze zullen nu eindelijk merken dat de strategie van “stapje voor stapje zonder weg terug” om federaal Europa de bevolking door de strot te persen niet meer werkt.

Hopelijk leidt het referendum, wat de uitslag ook moge zijn, tot ernstige bezinning bij de pro-federale elite in Den haag over hun totaal ondemocratische opstelling.