Eerder al schreef ik dat het aanstaande presidentschap van Donald Trump onvermijdelijk is geworden. In de reacties op deze website wordt nog steeds geneuzeld over wetenschappelijke klimaatfeitjes. Maar alles is grote politiek weten we sinds de flop van The End of History van Francis Fukuyama. Ik zeg het dus maar klip en klaar: met Hillary zal het klimaatestablishment zich nog 4 jaar weten te redden tot de uiteindelijk onvermijdelijke ondergang (ja mijn bias ligt bij het andere kamp). Met president Trump al dan niet met vice-president Cruz is het meteen Schluss, over en sluiten, tsjakaa. En de briljante oud-chirurg Ben Carson zal gevraagd worden Obamacare op te doeken zodat alle herinneringen aan de slechtste Amerikaanse president ooit worden uitgewist (ja mijn bias ligt bij het andere kamp). Nog een goed plannetje van Carson: het ministerie van onderwijs ombouwen in een organisatie die onderwijsinstellingen gaat terugfluiten op linkse bias. Bring it on!

Waarom is Trump nu onvermijdelijk? De polls leren het gewoon. Of the charts! En geloof me dat hij ruim opportunistisch genoeg is (lees: een winnaar) om de democraten op straat volledig in te pakken als hij een keer zijn Republikeinse medestrijders heeft verslagen. Hij gaat straks het hele land door met tax the rich en crush corporate cronyism en andere democratische (socialistische) slogans. Trump is in feite independent en heeft maar één doel: onvoorspelbaar zijn en blijven en Amerika weer het sterkste rijkste land ter wereld maken. En ja ik denk (wishfull thinking) dat er belangen zijn die hem via onzichtbare wegen hebben gevraagd te winnen om als sterke man de totaal uit de hand gelopen klimaathype te beëindigen.

Maar dat is het allemaal nog niet. Nee hij gaat winnen omdat de tegenpartij het over zichzelf afroept. Zo zeker als wij premier Fortuyn hadden gekregen krijgt Amerika nu president Trump. Volkert van de Graaf schatte het precies goed in. Er was maar één ding dat Fortuyn kon stoppen. Idem Trump maar hij heeft al security en ook zelf een permit to carry. Zo…. lees nu het briljante artikel Liberals have chosen The Donald as their ‘Destructor’ van Glenn Harlan Reynolds!

Ultrakort samengevat stelt hij dat…

Calling Trump a fascist is a bit much (fascism, as Tom Wolfe once reported, is forever descending upon the United States, but somehow it always lands on Europe), but movements like fascism and communism get their start because the mechanisms of liberal democracy seem weak and ineffectual and dishonest. If you don’t want Trump — or, perhaps, some post-Trump figure who really is a fascist — to dominate things, you need to stop being weak and ineffectual and dishonest.

Daar heb je het! Hoe vaak heb ik al afstand genomen van Geert Wilders en zijn PVV (puur qua afkorting en naam sowieso de mooiste partij die we hebben). En hoe vaak heb ik me GEDWONGEN gevoeld om toch weer zijn kant te kiezen. Omdat D66, de partij van mijn vader, en noem ze allemaal maar op in goed Nederlands ZWAK, INEFFECTIEF EN ONEERLIJK zijn! En vooral dat laatste dan. Oneerlijk. Daar kan ik zooo slecht tegen.

Op een van de journaals gisteren: een item over Amerika over zielige ringbaardjes in Moskeeën die klagen over islamofobie in hun land. Ja nee, mogen we alsjeblieft een beetje bang zijn voor ringbaardjes momenteel? Je zou bijna gaan vloeken met onze goede Christelijke god. Trump krijgt de hele (linkse) wereld over zich heen over het feit dat hij tijdelijk geen moslims meer wil toelaten in zijn land voordat er is uitgezocht “what the heck is going on”. Maar dan komt gelukkig zo’ n eerlijke journalist die droogjes opmerkt dat Jimmy Carter tijdens de gijzeling in Iran tijdelijk geen Iraniërs meer toeliet tot zijn land. Trump is dus net Hitler…. of Jimmy Carter. Volg net als ruim 5 miljoen Amerikanen Donald Trump op Twitter om niet te blijven hangen in de oneerlijke berichtgeving in Nederland. Volg het onmisbare Realclearpolitics.com als je überhaupt de belangrijkste strijd (lees: oorlog tussen links en rechts ook verkapt als oorlog tussen klimaatsceptisch en klimaatalarmistisch) op aarde wilt volgen.

Het boek van Francis Fukuyama uit 1992 (kort na de val van de muur) had trouwens als volledige titel The end of History and The Last Man. Wat dat betreft goed dat het tij keert en dat We the People zich niet meer als laatste mensen met brood en spelen door de “PC police” de politiek correcte elite laten koeioneren. Ik had het graag anders gezien. Ik had graag gezien dat het KNMI op zijn honderd klimaatonderzoekers 3 sceptici zou aanstellen en dat Pechtold tegen het officiële partijstandpunt in een milieu- en klimaatscepticus in de tweede kamer zou zetten. Als…. hoe heet het ook weer… o ja VOLKSVERTEGENWOORDIGING. En dus ben ik helaas toch weer voor Wilders. Droom ik als ik denk dat een wereld in 2017 een president Trump in Amerika zou kunnen hebben, een Le Pen in Amerika (als de Fransen alleen al qua voeding hun gezonde verzadigd vette tradities trouw zouden blijven tegen de gevaarlijke dieetleugens en junk food van corporate America, die het Washington Kartel – zoals Cruz het noemt – in hun zak hebben, is het me het al waard Le Pen te tolereren) en Geert Wilders in Nederland?

Toen ik onze superaardige werkster – een Marokkaanse met goed geïntegreerde volwassen kinderen – laatst vroeg of ze ook Sinterklaas hadden gevierd (en dan ben ik nog vóór de afschaffing van de evident abject racistische Zwarte Piet en vervanging door de heidense Oostenrijkse krampus) zei ze: “nee dat vieren wij niet”… Toen voelde ik toch even een rillinkje. Man wat zit groepsvorming en xenofobie toch diep in onze genen. Maar daar moeten we het wel mee doen. Donald Trump weet dat. Op een schitterende Joodse bijeenkomst werd hij laatst genoemd een Mensch met Chutzpah.

christie-obama

En een van de allermooiste vond ik om Trump in een andere video over de kansloze Republikeinse kandidaat Christie – gouverneur van New Jersey – te horen zeggen: “Christie was tijdens de stormvloed ten tijde van de verkiezingsstrijd tussen Romney en Obama zooo aardig voor zittende president Obama. En wat doet Romney? Na de verloren verkiezing gaat hij dineren met Christie. Als hij mij dat had aangedaan, I wouldn’t have ever spoken to him again.” Mij was dat destijds, toen ik vurig hoopte dat Romney (hoewel dubieus op klimaat en ook geen volksvertegenwoordiger) zou winnen van Obama, ook opgevallen. Hoe laf was dat onderonsje tussen Obama en Christie toen. Ach… dat zijn de anekdotes. Spoedig hebben we president Trump en is alles voorbij.