Onveilig!

Onveilig! Op de kaprol voor het klimaat en de biomassaaaaaa

Klimaatgek Parijs besloot om per jaar liefst 140 duizend ton Amerikaans bos te importeren voor stadsverwarming, zo meldt IPCC-persbureau Reuters in hoera-stemming. Hernieuwbare energie heet dat. Duurzaam! Je kapt dus bos in Amerika, om dat heel groen naar Europa te verschepen. En dan heel groen steek je een hoogwaardig natuurproduct als hout in de fik voor verwarming. Net als in de Middeleeuwen – of bij de uitvinding van het vuur 300 duizend jaar geleden- is hout weer de brandstof van de toekomst.

Want dan haal je als stad De Doelen en tel je mee in de Europese klimaatsalon.

Parijs is hier geen uitzondering maar regel in het tot klimaatgekte vervallen Europese continent. Onze eco-totalitaire bureaucratie is bereid alles te offeren dat leven de moeite waard maakt, om De Doelen te halen en subsidies te oogsten. Zie ook hieronder.

Feed the Beast
Gisteren fotografeerde ik 1 van de mooiste eikenlanen van Nederland- tussen Beetsterzwaag en Gorredijk- die op de brandstapel moet voor heksenverbranding. En voor de faaaaailich-haaait. De ANWB verklaarde iedere weg met bomen daarlangs als ‘onveilig’. Bomen zijn plots ‘obstakels’, overlastobjecten, brandhout. En dus staan bomenlanen landelijk op de kaprol.Wanneer De Staat voor mensen gaat denken, en mensen iedere eigen verantwoordelijkheid wordt ontzegd, dan krijg je dit soort praktijken.

In een totalitaire bureaucratie hebben bomen vrijwel iedere eigenschap die ze tot boom maakt tegen zich.

Op de rol voor destructie. voor Ut Klimaet en duesssssaame enusssie

Op de rol voor destructie. voor Ut Klimaet en duesssssaame enusssie. Onveilig. Groene Rommel.

De veiligheidsmanie komt klimaatgekke ambtenaren met houthonger prima uit. In Beetsterzwaag  staat een gesubsidieerde klimaatkachel, die ‘De Doelen’ moet halen van dueessssssame enussie. Die heeft bomen nodig als voedsel en moet blijven branden omdat hij nu eenmaal bestaat.

In Friesland is men ook even klimaatgek, wat de rest van het land doet komt hier hooguit ietsje later maar dan aandoenlijker uitgevoerd.

Je hebt het stomvolk, dat zijn de mensen die wegkijken en het worst zal zijn. Die hadden buiten hun voortplantingsdrift en vraatzucht toch al geen interesses. Die praten een vorm van Fries waarin je exact 2 emoties kunt uitdrukken: geilheid en agressie. Meer heb je niet nodig in de filosofie van het Minimalisme.

En daarnaast heb je wat boertjes die wereldburger willen lijken, vaak met zo’n rode PvdA-sjaal model Hans Konst. Die roepen dan iets geks over CO2.  bi’omasaaaaa’ voor Ut Klimaet, dat is dan heel dworsom. 

Feed the beast!

RZ16.woodfortrees (3)

Ignorance is Strength
In het voorjaar broedt er een kolonie ooievaars, zo pardoes langs de weg. Ze klepperden met hun snavels, de nek in de lucht: voorjaar! De zaag er in! Onveilig!

In de totalitaire bureaucratie  sneuvelen liefde en schoonheid – wat leven de moeite waard maakt- voor De Doelen, papieren zaken die er niet toe doen. Dat wat een ambtenaar achter een bureau moet realiseren. Op afstand, waar je kunt wegkijken. Ach, boeiuhhhh. Ignorance is strength. 

Kappen voor het klimaat

Kappen voor het klimaat en de faaailich-haaait

Ik rij over die weg met de gepaste snelheid, ongeveer 60, en kijk ‘oh en ah’ om me heen naar de prachtige bomen en de ooievaars. En direct zitten er een stel van die aso’s in hun proletenijzers aan je kont te duwen, om zo snel mogelijk in te halen. Dan te bedenken dat ik dat zelf ook vaak doe, op een weg zonder ooievaars…..vreselijk. Als veiligheid hier een rol speelt, ligt dat dan

  • a. aan de bomen, en springen die bomen pardoes zo voor die arme onschuldige autoracers
  • b. aan de mensen, en is het gewoon eigen schuld dikke bult, ja meer dan dik verdiend wanneer zo’n raceproleet zijn snelheid niet aanpast bij de aard van de weg en tegen een boom hardhandig op de realiteit wordt gewezen
  • c. en is de planeet zo niet verlost van een overbodige menselijke aanwezigheid, een benedengemiddeld intelligent klootje dat toch al niet wist waarvoor deze nu leefde, iemand die ’s avonds achter de TV op zijn dood zit te wachten, die in dronken toestand op het Veenhoop-festival wat koekoekskinderen verwekt bij een joggingpak-vrouwmens waar De Staat dan later voor moet zorgen.
Biomassa om De Doelen te halen

Biomassa om De Doelen te halen

Laten wij hier vooral geen vraag stellen als: hoe ‘hernieuwbaar’ is bos? Hoe hernieuwbaar is energie die je haalt uit unieke en onvervangbare oude eikenlanen? Protesteerde Greenpeace niet tegen de kap van oud regenbos, ontbossing? Waarom kan deze klimaatbeleid-gedreven ontbossing op eigen bodem dan plots heel groen heten? Is boskap alleen heel erg als het ergens rond de evenaar gebeurt en niet op eigen bodem.

De meeste mensen hebben er gewoon al geen oog meer voor. Ze raggen voorbij. Het ontbreekt ze eenvoudig aan beschaving, waarbij je is geleerd aandacht te hebben voor zaken buiten je navelstreek. Meisjes kijken op hun fiets niet om zich heen maar op hun mobieltje, liefst met koptelefoon op. Iedereen lekker met aandacht voor zichzelf bezig, en de Staat voor ons allen.

Biomassa voor De Doelen

Biomassa voor De Doelen

Kaalkap oud biodivers bos en alle residue uit bos trekken: Climate Smart Forestry
Moet je niet doen, zelf nadenken en vragen stellen. Is slecht voor je humeur ook, je MOET optimistisch zijn. Zoals bij ieder totalitair systeem moet je fris glimlachend richting Avondland marcheren, of anders een pilletje nemen want dan heet je psychiatrisch, een medisch geval.

Ooh, depressie is zooo’n epidemie bij jongeren lezen we nu. Ja, vind je het gek? Is een mens gemaakt om de hele dag naar een scherm te staren? Is een mens gemaakt om de hele dag opgepakt te zitten met nog honderden andere mensen in een kantoor-zweethut? Wat een mysterie dat mensen gestresst raken en narrig, zo met 17 miljoen op een kluitje gepakt zonder groene ademruimte. Dat vraagt ‘meer onderzoek’. Zodat De Wetenschap -die Enige Bron van Ware Kennis- ons Het Antwoord kan geven.

Denk zelf vooral niet na.  Kijk vooral niet om je heen. Gewoon lekker meedoen.

De zaag er in: onveilig. Voor de CO2-uutspaaring

De zaag er in: onveilig. Voor de CO2-uutspaaring

De meedoeners met de klimaat-ambtenarij, die krijgen de subsidies. Wie nog enige ethiek en integriteit heeft, liefde en oog voor natuur, die vist naast het net. De Europese bossector met klimaatprostitiuee Gert Jan Nabuurs ziet ook al de subsidie-mogelijkheden van klimaatdoelen.

Zij roepen richting de Euro-ambtenarij dat zij kunnen helpen- ten koste van onze bossen- om De Doelen te realiseren.

European forests and the forest-based sector are already contributing significantly to climate change mitigation and substitution, amounting to some 13% of EU emissions. They have the potential to contribute more – even up to an additional 9% – through Climate Smart Forestry.

Een klimaatbos betekent: jonge snel groeiende houtplantages, waarmee je het snelste CO2-geesten vastlegt. Een biologisch rijk bos is het tegengestelde van klimaatbos, namelijk oud en divers. En de milieuclubs moedigen dit aan.

Biomassa

Biomassa voor de hernieuwbare duurzame heksenverbranding

De Klimaatwaanzin en veiligheidsmanie zijn twee kanten van de zelfde medaille. Waarbij de staat alle risico’s moet wegnemen. Dat lijkt zo sterk op een gang terug naar de Middeleeuwen, heksenvervolgingen en het kaalkappen van bossen voor je brandstof, biomassa heet dat nu en dat is heel eeuh: groen, ja dat is het. Heel groen!

Voor de faaailichhaaaaait

Voor de faaailichhaaaaait, kapot er mee, verwoesten, zaag er in, dit is niet meer van deze tijd, wil jij dan dat iemand zich hier doodrijdt?

Een uitgever belde om een boek te schrijven over de Groene Taliban. Daar heb ik geen zin in, want ik heb een hekel aan schrijven, althans: zo’n lang verhaal met hoofdstukken waar dan zo’n rode draad in moet zitten die de gemiddelde lezer er dan uit moet kunnen halen.  En al dat soort gezeik. Ik ben meer van de korte losse flodders. Van de 10 is er 1 echt raak, het lijkt wel op een cursus boogschieten, mijn schrijven.

 

Biomassa voor De Doelen

Biomassa voor De Doelen

Bij 3 eerdere uitgevers die belden van ‘je moet een boek schrijven’ – en dan niet de minste- werd dat ook niet veel, nou vooruit: 1 hoofdstuk in het boek van Marcel. Maar het moet gebeuren, om de waanzin te illustreren, een j’ accuse aan de christelijke kerkverlaters die het Groene Geloof omarmden als fantoom-christendom. Ook binnen de reeds door God  verlaten kerk van nu, waar het ‘progressief’ heet wanneer je de groene waanzin aanbidt.

Biomassa voor De Doelen. Onveilig dit....

Biomassa voor De Doelen. Onveilig dit….Dus jij vindt dat mensen zich dood mogen rijden? Nou stel dat er dan een boom op een automobilist valt? Nou enz enz, omkering bewijslast….

Oohh, de Toon, oftewel: hou je kop toch met dat gezeur
De klimaatwaanzin laat zich alleen verklaren in termen van religie. Met satanische inslag. Er kwam al protest tegen bovenvermelde kapverlangens, door IMBY-geestverwanten. Maar dat soort protestgeluiden behoren steeds meer tot uitzonderingen. Zoals mensen die betrokken zijn bij de natuur, die er OOG voor hebben ook binnen natuurclubs in de minderheid raakten.

Geld, De Doelen. Dat telt! Dus als het niet komend jaar is, dan wel volgend jaar. Feed the Beast!

De uitgever is iemand van het kaliber Fries dat ik bij terugkeer zocht en vaker hoopte te vinden. Een veldmens, met rechte rug, liever dood dan slaaf. En met hersens. Waar vind je ze nog…

En zucht: wie nu gaat zeuren over De Toon van mijn stukjes. Lees aub iets verder dan de blogs die ik ’s ochtends strak van de koffie uitspuug. In plaats van mij te medicaliseren. Of als fatsoensridder der taalbeschaving mij de les te lezen. Alsof ik niet weet wat ik doe en maar 1 stijl beheers, omdat het je handig uitkomt dat als enige te willen zien.

Rot toch op. Kijk bijvoorbeeld mijn videolog voor Cafe Weltschmerz, ik weet prima wat ik zeg en doe, wat ik wel meen en wat ik slechts als pesterig proefballonnetje de lucht in liet. Of U dat ook weet, dat betwijfel ik dan wel eens. Schrijven voor mensen die kunnen lezen, dat is het doel.