Het stralingsniveau van zijn polshorloge ligt hoger dan het hoogst gemeten niveau bij Tsjernobyl

Het stralingsniveau van zijn polshorloge ligt hoger dan in Prypriat, 3 kilometer van de ontplofte reactor 4: bron Kalt Duschen Mit Doris van Simon & Irene Aegerter

Zwitserse (kern)fysici Simon en Irene Aegerter beschrijven HIER hun voorjaarsbezoek aan de ‘verboden zone’: de 30 kilometer gesloten gebied rond de op 27 april 1986 ontplofte reactor 4 van de kerncentrale bij Tsjernobyl. Aegerter nam een stralingsmeter mee. Stralingsniveaus in de verboden zone blijken vele malen lager dan de natuurlijke stralingsniveaus in de Alpen. Zijn horloge met radium (dat oplicht in het donker na belichting) gaf zelfs hogere stralingsdoses dan de hoogst gemeten waarde in Prypriat in de ‘Verboden Zone’, 3 kilometer van de reactor.

Zoals Aegerter voorrekent kwam meer straling vrij bij de mondiaal geproduceerde hoeveelheid polshorloges met radium-wijzerplaatjes tussen 1916 en 1960 dan de totale fall-out van Tsjernobyl na de explosie. Graniet, natuurlijk uranium (komt voor met 5 gram per kubieke meter aarde), radon in huis, er zijn vele natuurlijke radio-actieve bronnen die straling uitzenden

Het stralingsniveau direct naast de ontplofte reactor is 0,16 miljoenste Sievert per uur, dat is lager dan in Bulach in de Alpen van nature. In de controleruimte van reactor 4 was het stralingsniveau nu 5 miljoenste Sievert per uur. Ter vergelijking: toen hij van Kiev naar Zurich vloog was het stralingsniveau in het vliegtuig 3,16 miljoenste Sievert per uur. Het stralingsniveau in Rome ligt op 0,2 miljoenste Sievert per uur, het centrum van Asti in Piedmonte Italië straalt 0,58 miljoenste Sievert per uur.

Meer gevaar van wolven en beren in verboden zone: zie artikel Kalt Duschen Mit Doris

Meer gevaar van wolven en beren in verboden zone: screenshot artikel Kalt Duschen Mit Doris

Evacueer de Alpen!
De Sievert is een maat voor de biologische uitwerking van straling. Een plotse dosis van 4 tot 5 Sievert (dus een miljoen maal meer dan nu in de controle kamer in een uur) is in 50 procent van de gevallen dodelijk. Een schokdosis van 1 Sievert geeft stralingsziekte, vergelijkbaar met de gevolgen van chemotherapie. Immers, chemotherapie valt de lichaamscellen aan zodat de celdeling stopt.

De huidige officieel bepaalde grenswaarde van de hoeveelheid straling die je mag ontvangen ligt nu op 1 duizendste Sievert per jaar, dus 1/8760/1000= 0,114 miljoenste Sievert per uur. Dus op grond van die grenswaarde zou je delen van Rome moeten evacueren en een totaal vliegverbod moeten instellen.

Zoals zij vaststellen:

Das grosse Dilemma: In Anbetracht einer Pripyat-Dosis von 5 mSv/Jahr müsste man konsequenterweise auch grosse Teile der europäischen Alpen zur Todeszone erklären. Die Dosen erreichen Werte bis über 30 mSv/Jahr (inklusive der inneren Bestrahlung). Dies verdanken die Alpenbewohner dem überdurchschnittlichen Gehalt von Uran oder Thorium im Gestein.

Das gleiche gilt auch für Teile von Schwarzwald, Erzgebirge, Massif Central, Süditalien, Piemont, usw.. Dieses Dilemma besteht auch im Falle von Fukushima (mit wesentlich weniger Fallout als bei Tschernobyl). Auf Grund des Vorsorgeprinzips und der heutigen Forderung nach Nullrisiko wurden die Grenzwerte immer weiter gesenkt, bis unter die natürliche Strahlung (die aber vom Grenzwert ausgenommen ist).

.....wie zijn wereldbeeld baseert op massa(hysterie)media, hangt zulke spandoeken op..

…..wie zijn wereldbeeld baseert op massa(hysterie)media, hangt zulke spandoeken op..

Was het bezoek dan niet gevaarlijk, vragen zij zich ook af?
Wel, na het bezoek werd hij gedwongen zelfgestookte Wodka met 60 procent alcohol te drinken. Drie volle glazen daarvan liggen op 50 procent van het dodelijke niveau voor alcoholvergiftiging. Borden waarschuwen verder voor de wolvenroedels, en zonder transport mag je daarom niet door het gebied.

De hier beschreven Anatoly Dyatlov die de mislukte stresstest in Reactor 4 leidde op 27 april ontving 4 Sievert. Hij had dus dood aan straling moeten gaan. Maar hij overleed 10 jaar later aan een hartaanval op 64 jarige leeftijd. Nadat hij 5 jaar in de gevangenis had moeten boeten voor wat het hogere management hem had opgelegd. De gemiddelde sterf-leeftijd in het toenmalige Oekraine lag bij mannen toen op 60 jaar. Hij werd dus ouder dan zijn wodka-zuipende landgenoten.

Kijk de website van het echtpaar Kalt Duschen Mit Doris voor interessante artikelen van mensen die ook weten wat ze schrijven, omdat ze hebben doorgeleerd.Ik schreef al over de toedracht van de ontploffing, en opperde de theorie dat er opzet in het spel was. Aegerter beschrijft hoe de Oekranieners de Russen nu de schuld geven voor ontwerpfouten, terwijl de Russen de Oekranieners verwijten dat hun veiligheidscultuur niet deugde. Die was bij de Russen ook niet in orde.

De afgewerkte splijtstof slaan de Oekranieners nu op in een gemakkelijk toegankelijke bunker. Die kan in nieuwe kerncentrales weer dienen als brandstof, zo is nu de bedoeling.