screen-shot-2016-09-27-at-11-38-48

De Rode inspiratiebron voor Groene Olof

In deel 4 van mijn reeks over massapsychologie en de werking van propaganda: Een advertorial-offensief van liefst 16 pagina’s van Nederlandmvo.nl opgemaakt als Elsevier-artikel waarin Olof van der Gaag (ex-Natuur en Milieu) nu Nederlandse Vereniging Duurzame Energie pleit voor ‘de Grootste Sprong Voorwaarts’, zonder enige ironie of historisch besef (Mao).

Een als journalistiek vermomde papierbezetting voor  de meest kostbare lobby in de Neerlandse staatsgeschiedenis: het 105 miljard euro kostende Energieakkoord met haar ‘Energietransitie’: een staatsgeforceerde energieplan-economie inclusief 5-jarenplannen, geforceerd door corporate krachten die op de belastingmiljarden binnenlopen.

Voormalig staatssecretaris cultuur, nu klimaatpropagandist en casher op CO2-schulden voor Energie-nederland.nl

Voormalig staatssecretaris cultuur D66 Medy ‘Mao’ van der Laan, nu klimaatpropagandist en casher op CO2-schulden voor Energie-nederland.nl. De Rechten-miep heeft geen benul waarover ze praat, en dus is ze geknipt voor de job.

Het glas is halfvol stront..
Zo raakt qua papiervolume in het blad het 2-paginastuk van Syp Wynia over de Lobbycratie- de corporate lobbies die hun deel van de belastingkoek opeisen- volledig bedolven. Dit propaganda-offensief kan niet anders zijn dan een tactische zet van de Nijpelitaanse maffia.

We lezen Medy van der Laan nu over het door de Verenigde Naties/Rockefeller/Strong geforceerde jaartal 2030 – eerder Agenda 21– dat zo dichtbij ligt, weer de zelfde leugens over de ‘banenmotor’: miljoenen euro’s belastinggeld per baan, in plaats van banen in de reele markteconomie. En verder vooral ontzettend veel gedram: ‘versnellen’ en ‘gezamenlijk’-belang teambuilding en ‘integrale aanpak’ blabla.

Allemaal van die verbindende positieve mensen en teamspelers rond de Korte Elisabethstraat 6 Utrecht van subsidievangers, bij wie het glas halfvol stront zit.

De zelfde club die miljarden subsidies geeft aan het stoken van bos, die beleert ons tegelijk over 'fout hout' omdat ze een handeltje verpatsen in FSC

De zelfde club die miljarden subsidies geeft aan het stoken van bos (helft Energieakkoord is ‘biomassa’), die beleert ons tegelijk over ‘fout hout’ omdat ze een handeltje verpatsen in FSC

Sigarenindustrie uit eigen doos
Dus in het enige serieuze weekblad dat hierover een kritische positie inneemt, probeert deze belastinggeld gestutte lobby naar de lezers te graaien. Met pseudo-journalistieke artikelen geschreven door ‘journalisten’ die ik nog van mijn Gelderlander-tijd ken als Francien van Zetten. De schoorsteen moet roken. Zonder donaties van ‘fans’ en lezers zou ik ook een slaaf zijn van corporate krachten.

Met zo’n groot marketingbudget als van deze lobby in zoveel afsplitsingen en gedaantes, krijg je een bullshitdozer die over ieder kritisch tegengeluid heen kan walsen. En ze kunnen tegelijk de vele journalisten in geldnood inlijven. Zo spreekt straks iedereen ‘his master’s voice’. Het hele ingenieurswezen is al ingelijfd, azend naar opdrachten, de bouwsector, iedereen wil profiteren van deze sigarenindustrie uit eigen doos.

Het imiteren van een journalistiek format om propaganda als objectief nieuws te slijten. Subsidiedief Van der Gaag belooft een sigarenindustrie uit eigen doos

Het imiteren van een journalistiek format om propaganda als objectief nieuws te slijten. Subsidiedief Van der Gaag belooft een sigarenindustrie uit eigen doos op NederlandMVO.nl

 

Grote Sprong Voorwaarts….
Propaganda is vooral datgene dat onbenoemd blijft, dankzij mentale plaatjes die in het hoofd van mensen zijn. Je leest dan ook geen onderscheid tussen wat deze advertorials voor groene onzin palaveren en wat je doorgaans in de Nederlandse massamedia leest.

De corporate geforceerde klimaatplan-economie inclusief 5-jarenplannen

De corporate geforceerde klimaatplan-economie inclusief 5-jarenplannen

serveimage-1

Dus geen enkel woord dus over de kosten, we lezen over de wonderen van ’tienduizenden banen’, geen woord over de onbetwiste noodzaak van een overgang van een betrouwbare, betaalbare energievoorziening gepland door energie-experts/ingenieurs, naar een labiele energievoorziening op wisselvallige bronnen drijvend op tientallen miljarden euro’s subsidie. Doorgedramd door klimaat-fanatici en corporate profiteurs met de droom van een staatsgeleide klimaatplan-economie/het overleven van economisch onzekere tijden op de beurs van de belastingbetaler.

 

Wat is er groen aan elektrische auto's, waarin Natuur en Milieu van Olof van der Gaag nu een handeltje opzet? Je moet de gehele levenscyclus meenemen

Wat is er groen aan elektrische auto’s, waarin Natuur en Milieu van Olof van der Gaag nu een handeltje opzet? Je moet de gehele levenscyclus meenemen

Dat het hier gaat om een corporate geforceerde planeconomie, dat wrijft de Natuur&Milieu afkomstige Olof van der Gaag er nog eens in zonder spoor van ironie, of met het ultieme cynisme van de onbevraagde macht: hij noemt het net als Mao de ‘Grootste Sprong Voorwaarts’. Van der Gaag dramde eerder voor Natuur en Milieu het Energieakkoord en bij politici en media door. Nu wil hij als directeur van Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (de Korte Elisabethstraat 6 Utrecht waar wij over blogden

Met het 'SER Energieakkoord voor Duurzame Groei' in de hand blij voorwaarts

Met het ‘SER Energieakkoord voor Duurzame Groei’ in de hand blij voorwaarts

Ron Wit dramde het akkoord er door uit naam van Natuur en Milieu, en profiteert nu bij Eneco. ‘De Doelen’ zijn heilig, en we hebben een heus 5-jarenplan. Zonder een spoor van ironie, of historisch besef…

Wat is er duurzaam aan windturbines die na 10 jaar worden afgebroken als de subsidie op is?

Wat is er duurzaam aan windturbines die na 10 jaar worden afgebroken als de subsidie op is?

Zie daar, de kracht van propaganda
Met het excuus van ‘het moet voor het klimaat’ terwijl het kabinet zelf toegeeft dat deze operatie geen klimaateffect heeft. Met de basisregels der massapsychologie en het boekje van Goebbels in de praktijk. Bezweringen met beroep op een autoriteit die via herhaling tot sociale besmetting leiden. Dankzij de 13,4 miljard euro subsidie-verplichtingen die Economische Zaken in 2016 aangaat- door geen enkel medium genoemd- is iedereen straks omgekocht, en spreekt iedereen ‘his master’s voice’. Wij als blogje stellen dan als enige nog die ongemakkelijke vragen:

  • De bezwering ‘duurzame energie’ is geheel nietszeggend. Want de windturbines blijven draaien tot de subsidies op zijn. Velen worden al na 10 jaar afgebroken, om voor een nieuwe subsidiemolen vervangen te worden. Hoe ‘duurzaam’ is 10 jaar of zelfs korter? Hoe duurzaam is het om bos uit Georgia (VS) te halen en dat bij te stoken in de Amercentrale in Geertruidenberg voor miljarden euro’s subsidie? Wat is er duurzaam aan ontbossing?

    Gezocht; subsidiedief

    Gezocht; subsidiedief

  • Hoe realistisch is een halvering van de CO2-productie, wanneer die productie juist stijgt bij een vergroting van het aandeel windenergie met alle benodigde backup-vermogen?
  • Wat is er groen aan het inperken van de productie van het gas- CO2- waardoor groene planten beter gaan groeien, terwijl je alle andere zinvolle milieu- en natuurbeleid afknijpt en wegbezuinigt?
  • Wat is er groen aan elektrische auto’s wanneer je niet enkel naar CO2 kijkt maar de gehele levenscyclus van productie tot verwerking?
  • Waarom zijn alternatieven voor aardgas nodig, behalve dan dat de NAM ons Groningengas wil blijven verpatsen aan het buitenland, en ons Kabinet een gasbelasting van 1 euro per kuub wil invoeren met klimaat-excuus via een ‘wetenschappelijke’ rechtvaardiging via een rapport van CE Delft?

 

Er moeten offers gebracht

Er moeten offers gebracht

De advertorial: of Olof van der Gaag heeft geen enkele sjoeche van historie of hij is ultra-cynisch

De advertorial: of Olof van der Gaag heeft geen enkele sjoeche van historie of hij is ultra-cynisch

Je raakt de tel kwijt van alle websites, duurzame pleidooien en initiatieven op het web, die bij nader inzien allen de zelfde belangen vertegenwoordigen en de zelfde financiers. Zie ook dit drampleidooi gefinancierd door de Rijksoverheid van Royal Haskoning: Energieversnelling.nl. 

screen-shot-2016-09-27-at-12-28-56Met een ideologisch pleidooi tegen kernenergie dat de enige energiebron is waarmee je substantieel CO2-productie reduceert, de bewering dat weersafhankelijke onbetrouwbare energiebronnen het enige middel zijn, het veinzen van steun van de massa’s. George Orwell in de Polderscreen-shot-2016-09-27-at-12-30-24serveimage-4

En de zelfde voorliefde voor grote staatsgefinancierde infractructurele projecten, de Energietransitie is de Poldervariant op de Drieklovendam:

serveimage-5

Het uitsluiten van werkende energie-opties ten

Het uitsluiten van werkende energie-opties ten faveure van de duurste optie die de meeste zakken vult