Er zijn in de loop der tijd vele informatieve en educatieve video’s gemaakt van interviews met voor- en tegenstanders van de menselijke broeikashypothese (AGW = ‘Anthropogenic Global Warming’). En er komen er steeds meer bij. Bij elkaar vormen zij een schatkamer aan informatie, waarover men zelden wat in de mainstream media ziet, hoort of leest.

Vele van de oudere filmpjes staan op mijn You Tube website, die een slapend bestaan leidt. Het mooie van deze You Tube websites is, dat commentaren automatisch aan de beheerder worden doorgestuurd. Zo ontving ik onlangs, na zoveel jaren, de volgende reactie van ‘Computer Addic’ op een interview met mij van 2008.

Dit is natuurlijk de stand van wetenschap in 2008! We zijn nu 8 jaar verder en we zouden al meerdere graden warmer moeten zitten volgens het IPCC! En dat zijn we niet. De gevoeligheid van de atmosfeer voor een verhoging van CO2 is zwaar overdreven. Zeker met de getallen waar het om gaat. De toevoeging van de mens t.o.v de natuur is een speldenknop vergeleken met de grote oceaan aan CO2 van de natuur.

Reden om nog eens terug te kijken naar wat ik 8 jaar geleden heb gezegd.

En ja hoor! Ik hoef me daar nog steeds niet voor te schamen.

Als men zo’n video afdraait vertoont You Tube aan het einde automatisch een nieuwe video over hetzelfde thema. Het was een interview van Theo Richel met prof. Ton Begeman die vertelde wat hij op zijn reizen naar de Noordpool had gezien.

Hij bezocht het meest Noordelijke niet-militaire weerstation in de wereld in Groenland (Eureka). Daar was de laatste tien jaar geen opwarming gemeten. Ook bezocht hij archeologische vondsten van menselijke bewoning: de pre-Inuit. Eén daarvan bevond zich op 1000 km van de Noordpool. Het bleek dat mensen daar 4000 jaar geleden landbouw (!) bedreven.

Begeman vertelde dat het goed gaat met de ijsberen aldaar. De populatie is aanzienlijk gegroeid. Zij blijken ook op het land hun kostje bij elkaar te kunnen scharrelen. Of de plaatselijke vogels dat zo leuk vinden is een andere vraag. Begemann ergert zich aan de eenzijdig alarmistische klimaatvoorlichting vanuit de wetenschap. Wetenschappers op universiteiten kunnen niet meer vrijuit spreken over hun bevindingen wegens politieke beïnvloeding. Als zij dat toch zouden doen, komen hun onderzoeksgelden in gevaar. Aldus Ton Begeman.

Ook stuitte ik op een voordracht van Theo Wolters die kritiek leverde op het beruchte klimaatbrochure van de KNAW: een cornucopia van klimaatalarmisme.

Volgens mij een evergreen!

Voor mijn eerdere bijdragen over klimaat en aanverwante zaken zie hier, hier, hier, hier en hier.