Windturbines verjagen rendierkuddes, schone energie campagnefictie Greenpeace

Wildlife vriendelijke windenergie is een fictie

Wildlife vriendelijke windenergie is een campagnefictie

Schreven we gisteren nog over de 89 zwaaitorens die RVO/Anne de Groot pal op de Waddenzee laat zetten- waarbij ze duizenden beschermde vogels per jaar zullen meppen-krijgen we vandaag deze studie in oktober 2015 binnen uit Landscape Ecology Hoe de constructie van honderden windturbines in het noorden van Zweden de trekroutes van rendieren verstoort, zodat voormalig leefgebied ongeschikt wordt.

Waar de aandacht vaak uitgaat naar directe slachtoffers, is vooral dat vermijdingsgedrag een belangrijk effect. Wat de windustrie dan positief uitlegt, ze gaan het uit de weg, is eigenlijk negatief: steeds meer natuurgebied wordt ongeschikter voor wildlife.

De realiteit zoals keer op keer in de literatuur vastgelegd

De realiteit zoals keer op keer in de literatuur vastgelegd

Greenpeace liegt dat er zoiets bestaat als wildlife vriendelijke windenergie. De rekensom 1+1=2 is voldoende voor de tegengestelde conclusie in een energie-intensieve wereld waar straks 10 miljard mensen in welvaart willen leven: energievormen die veel groene ruimte in beslag nemen zijn destructief voor de resterende natuur, want je moet alle resterende groene ruimte volzetten met asfaltwegen en stalen zwaaipalen

De ecologische desinformatie van Greenpeace

De ecologische desinformatie van Greenpeace

Met 107 miljoen euro uitgaven aan fondsenwerving- 36 procent van het budget, 11 procent boven de CBF-norm- gaat Greenpeace nu weer linkse meisjes en andere Amsterdamse koffiebar-naievelingen op Facebook te lijf. Trump brengt hun grootste campagne-inkomstenbron in gevaar: het eenzijdig opblazen van de risico’s van aardopwarming, en het opdringen van ecologisch destructieve energievormen als windenergie.

 

Medeoprichter Patrick Moore over hoe een ooit nobel initiatief ontaarde in geldkloppersclub

Medeoprichter en ecoloog Patrick Moore over hoe een ooit nobel initiatief ontaarde in geldkloppersclub

Schone energie voor linkse meisjes
Dat noemt deze multimiljonairsclub dan schone energie, omdat linkse koffiebarmeisjes hun doelgroep zijn.Schone energie is een bezwering die net als ‘100 procent natuurlijk’ appelleert aan een verlangen naar zuiverheid dat diep in onze cultuur zit. Het is een effectief marketingmiddel om je winkel te verkopen. Het werkt!

Zoals Patrick Moore- 1 van hun mede-oprichters op FB-vertelt, zijn ze ooit in 1971 nobel begonnen met protest tegen belachelijke proeven met waterstofbommen. Ik schreef al hoe Edward Teller plannen ontvouwde om met een waterstofbom in Alaska een baai te maken. Protest tegen zulke idioterie, ik zou direct voor Greenpeace zijn. Protest tegen industriele walvisvaart in een tijd dat populaties zich nog moesten herstellen van eeuwen vervolging: eveneens.

Het protest tegen dumpen van chemisch afval in zee met die Zodiacjes, dat vond ik ook nog wel heroisch: dat moet je maar doen en durven. Maar dan…

Helaas corrumpeerden ze, tot de Peace- vrede voor mensen- wegviel en alleen ‘Green’, de kleur van ecologisme en geld domineerde.

 

rz16-herman-7Hun doelgroep bestaat nu uit feminist-meisjes waar het 5 voor twaalf is op de bioklok/de lezers van NRC Damesblad die hun onderdrukte moedergevoelens en schoonmaakdrift projecteren op de planeet via een column.

Die ook gezuiverd moet van Trump en alle mensen die zo geestelijk gemankeerd en boos zijn met Freudiaanse afwijkingen dat zij niet op Hillary Wereldoorlog 3 Clinton stemden. De wereldvisie binnen de Amsterdamse koffiebar-cocon met alleen maar nette hoornbril-mensen.

Ach, zo heeft iedere gek zijn/haar gebrek.

Hoog opgeleiden geloven nu dat je met deze apparaten het klimaat kan bezweren, 21ste eeuwse versies van Stonehenge

Hoog opgeleiden geloven nu dat je met deze apparaten het klimaat kan bezweren, 21ste eeuwse versies van Stonehenge

Maar de natuur lieve mensen: die is belangrijk in een steeds vollere wereld moet je ergens naar toe kunnen ontsnappen, moeten dieren hun rustplek kunnen vinden.

Door | 2016-11-17T10:36:17+00:00 17 november 2016|8 Reacties

8 Reacties

 1. Karin 17 november 2016 om 12:21- Antwoorden

  Rypke, mooi geschreven!
  Greenpeace lijkt wel een sekte. Ik word er bang van.

  Vanmorgen las ik deze wereldvreemde en arrogante tweet van de directeur van Deltawind.

  Monique Sweep
  Monique Sweep – ‏@duurzamedelta

  Onderzoek Motivaction: mensen die nabij windturbines wonen gedragen zich duurzamer. Zet ze dus in het zicht, dat zet aan tot handelen.
  05:44 – 16 nov. 2016
  6RETWEETS2 VIND-IK-LEUKS

 2. Turris 17 november 2016 om 13:02- Antwoorden

  het is zo makkelijk te vinden voor iedereen die het wil weten! GreenPeace is een bijna criminele organisatie met $ 368 million jaarlijks budget vanuit (klimaat-)beleggingen door handelen met voorkennis en vanuit donaties/subsidies vanuit ca. 40 landen;
  Afdekking en leugens door GreenPeace over:
  * Questionable Financials
  * Agenda of Alarmism
  * Vandalism for Environmentalism
  * Fear-Mongering for Profit
  * Anti-Science Activism
  https://www.biggreenradicals.com/group/greenpeace/

 3. Raphaël 17 november 2016 om 14:04- Antwoorden

  Misschien gaat het niet de goede kant op met Amerika? Een inkijkje in een tycoon:
  https://www.youtube.com/watch?v=0KthrjjRKoE

 4. Gerard d'Olivat 17 november 2016 om 14:07- Antwoorden

  Blij dat ik geen rendier ben…!!! want het is overal wel wat met die dieren en hun herders.
  http://www.dailymail.co.uk/wires/ap/article-3945264/Expanded-reindeer-cull-arouses-fear-suspicion-Siberia.html

  staan mooie foto’s bij Rypke echt iets voor jou.

 5. Dick 17 november 2016 om 16:09- Antwoorden

  Tja. Greenpeace. Bij de grootste milieuramp ooit, Fukushima, moeten ze nog steeds voor het eerst komen opdagen. Geopolitiek is dit echter onwenselijk. Je kunt beter een Russisch boorplatform bestoken.

 6. Wiersma 18 november 2016 om 05:24- Antwoorden

  Nog eens een dingetje jongens over Fukushima.

  Het volgende gaat een ‘ongemakkelijke waarheid’ worden.

  Ik ga nu iets zeggen waarvan ik NIET weet of het klopt. Dus: hou me ten goede.
  Het schijnt dat de USA/CIA ooit ever Japan heeft geadviseerd om een nucleaire energie centrale op te zetten in Fukushima, near the coast.

  Tot zover alles goed.
  TOTDAT een tsunami het hele feestje in de war gooide, waarbij u ‘war’ ook op zijn engels kunt lezen.

  Fukusjhima wordt neergezet als een natuurramp. Maar wat als het dat niet was?
  Een atoom kofferbom onder zee near the coast?

  Als warning: hee Japan: ‘hold your economic -whatever- horses’.

  Waar wij nog niet aan gewend zijn is/zijn drones onder water. Met kernkoppen. Komt ook nooit in het nieuws. Maar onderwater drones zijn véél vetter en cooler dan raketten: omdat ze domweg niet traceerbaar zijn en uit te leggen als ‘tektonische plaat verschuiving’ of zoiets. ‘The earth did it!’

  En bewijs maar eens dat het niet zo was.

  En. Maar. Laat Rusland nou vet voor liggen op onderwaterdrones. Met kernkoppen en zo. Dus lieve Navo: wilt u in godsnaam uw achterlijke anti-Rusland strategieen even varen. Putin heeft al genoeg geduld bewezen. Terwijl u raket schilden in de lucht bouwt, doet hij het lekker onder uw poten door.

  1 atoombommetje onder water voor de kust van Washington/ New Y0rk is genoeg om uw arrogantie tot dust te doen verdampen, dus kappen met die bullshit nou ja?
  Atoombommetje in de Noordzee zou ook een leuk effect hebben ja.
  Dag London, dag Amsterdam.

  Dus Nato: Ga es aardig doen. Hij kan dingen die jullie nog niet kunnen. Ga es een biertje drinken met de Vlad. Of zelfgestookte Wodka, whatever. Russische hoeren schijnen ook helemaal top te zijn. Laat je eens lekker verwennen op kosten van de belastingbetaler, als je dat oorlogs dreiging geouwehoer maar achterlaat ja?

  Nou ja, zo maar weer eens. Maar lieve Nato: hou er rekening mee dat er gewone burgers zijn zoals als ik die misschien beter geinformeerd zijn dan u liev is?
  En doet u de groetjes aan uw lobbyist Jaap de H.S.?

 7. Henk 20 november 2016 om 09:31- Antwoorden

  Ik heb nu al een paar keer geprobeerd te tekenen voor
  green pleace maar iedere keer word het zo,n
  regenboog schip die windmolens plat vaard .

Geef een reactie