Wildlife vriendelijke windenergie is een fictie

Wildlife vriendelijke windenergie is een campagnefictie

Schreven we gisteren nog over de 89 zwaaitorens die RVO/Anne de Groot pal op de Waddenzee laat zetten- waarbij ze duizenden beschermde vogels per jaar zullen meppen-krijgen we vandaag deze studie in oktober 2015 binnen uit Landscape Ecology Hoe de constructie van honderden windturbines in het noorden van Zweden de trekroutes van rendieren verstoort, zodat voormalig leefgebied ongeschikt wordt.

Waar de aandacht vaak uitgaat naar directe slachtoffers, is vooral dat vermijdingsgedrag een belangrijk effect. Wat de windustrie dan positief uitlegt, ze gaan het uit de weg, is eigenlijk negatief: steeds meer natuurgebied wordt ongeschikter voor wildlife.

De realiteit zoals keer op keer in de literatuur vastgelegd

De realiteit zoals keer op keer in de literatuur vastgelegd

Greenpeace liegt dat er zoiets bestaat als wildlife vriendelijke windenergie. De rekensom 1+1=2 is voldoende voor de tegengestelde conclusie in een energie-intensieve wereld waar straks 10 miljard mensen in welvaart willen leven: energievormen die veel groene ruimte in beslag nemen zijn destructief voor de resterende natuur, want je moet alle resterende groene ruimte volzetten met asfaltwegen en stalen zwaaipalen

De ecologische desinformatie van Greenpeace

De ecologische desinformatie van Greenpeace

Met 107 miljoen euro uitgaven aan fondsenwerving- 36 procent van het budget, 11 procent boven de CBF-norm- gaat Greenpeace nu weer linkse meisjes en andere Amsterdamse koffiebar-naievelingen op Facebook te lijf. Trump brengt hun grootste campagne-inkomstenbron in gevaar: het eenzijdig opblazen van de risico’s van aardopwarming, en het opdringen van ecologisch destructieve energievormen als windenergie.

 

Medeoprichter Patrick Moore over hoe een ooit nobel initiatief ontaarde in geldkloppersclub

Medeoprichter en ecoloog Patrick Moore over hoe een ooit nobel initiatief ontaarde in geldkloppersclub

Schone energie voor linkse meisjes
Dat noemt deze multimiljonairsclub dan schone energie, omdat linkse koffiebarmeisjes hun doelgroep zijn.Schone energie is een bezwering die net als ‘100 procent natuurlijk’ appelleert aan een verlangen naar zuiverheid dat diep in onze cultuur zit. Het is een effectief marketingmiddel om je winkel te verkopen. Het werkt!

Zoals Patrick Moore- 1 van hun mede-oprichters op FB-vertelt, zijn ze ooit in 1971 nobel begonnen met protest tegen belachelijke proeven met waterstofbommen. Ik schreef al hoe Edward Teller plannen ontvouwde om met een waterstofbom in Alaska een baai te maken. Protest tegen zulke idioterie, ik zou direct voor Greenpeace zijn. Protest tegen industriele walvisvaart in een tijd dat populaties zich nog moesten herstellen van eeuwen vervolging: eveneens.

Het protest tegen dumpen van chemisch afval in zee met die Zodiacjes, dat vond ik ook nog wel heroisch: dat moet je maar doen en durven. Maar dan…

Helaas corrumpeerden ze, tot de Peace- vrede voor mensen- wegviel en alleen ‘Green’, de kleur van ecologisme en geld domineerde.

 

rz16-herman-7Hun doelgroep bestaat nu uit feminist-meisjes waar het 5 voor twaalf is op de bioklok/de lezers van NRC Damesblad die hun onderdrukte moedergevoelens en schoonmaakdrift projecteren op de planeet via een column.

Die ook gezuiverd moet van Trump en alle mensen die zo geestelijk gemankeerd en boos zijn met Freudiaanse afwijkingen dat zij niet op Hillary Wereldoorlog 3 Clinton stemden. De wereldvisie binnen de Amsterdamse koffiebar-cocon met alleen maar nette hoornbril-mensen.

Ach, zo heeft iedere gek zijn/haar gebrek.

Hoog opgeleiden geloven nu dat je met deze apparaten het klimaat kan bezweren, 21ste eeuwse versies van Stonehenge

Hoog opgeleiden geloven nu dat je met deze apparaten het klimaat kan bezweren, 21ste eeuwse versies van Stonehenge

Maar de natuur lieve mensen: die is belangrijk in een steeds vollere wereld moet je ergens naar toe kunnen ontsnappen, moeten dieren hun rustplek kunnen vinden.