Formatie vastgelopen

Schippers

De gesprekken in de formatie tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks zijn vastgelopen. Dat heeft informateur Schippers aan het begin van de avond bekendgemaakt.

Het was vandaag de 61ste dag van de formatie. VVD, CDA, D66 en GroenLinks spraken sinds 29 maart met elkaar.

Migratie grootste drempel

Vanaf het begin werd benadrukt dat de inhoudelijke verschillen tussen de vier groot waren, maar dat alle vier een serieuze poging wilden doen om het eens te worden. Vorige week donderdag zei Schippers nog dat ze hoopte voor de zomer een akkoord te hebben.

Vandaag zei ze dat het onderwerp “migratie de drempel bleek die te hoog was”. Er is daar geen gemeenschappelijke basis gevonden. Volgens Haagse bronnen stonden VVD en CDA op het gebied van migratie tegenover D66 en GroenLinks. Of er op andere terreinen wel een akkoord zou zijn bereikt, weet Schippers niet. Ook klimaat en inkomensverschillen waren volgens haar moeilijke onderwerpen.

Deelbesluiten

Schippers benadrukte dat er “ongelooflijk hard” is gewerkt, maar dat de inhoudelijke verschillen gewoon te groot zijn gebleken. Ze voegde eraan toe dat de onderhandelaars echt hebben geprobeerd om zo ver mogelijk te komen en heeft niet aan inzet ontbroken. Volgens waren er wel deelbesluiten, “maar is er pas een akkoord als het echt helemaal rond is”.

De informateur heeft Kamervoorzitter Arib al ingelicht. Ze zal haar eindverslag zo snel mogelijk uitbrengen.

De onderhandelaars reageren unaniem teleurgesteld op het mislukken van deze poging.

Bron NOS.

Laten we hopen dat er in de nieuwe situatie meer ruimte zal zijn voor de bestrijding van de klimaathysterie.

 

Door | 2017-05-15T21:46:27+00:00 15 mei 2017|11 Reacties

11 Reacties

 1. Scheffer 16 mei 2017 om 00:00- Antwoorden

  Ik citeer Baudet, die wat ziet in een zakenkabinet en eenTweedekamer die gewoon stemt over de plannen, conceptwetten en moties. https://forumvoordemocratie.nl/actueel/fvd-wil-zakenkabinet

 2. David 16 mei 2017 om 00:33- Antwoorden

  Tja, in een democratie wordt alles politiek. Waarom de immigratie niet geprivatiseerd? Instituten/verenigingen staan dan garant voor de huisvesting en het levensonderhoud. Iedereen kan er net zo veel geld in steken als hij wil. Zo zie je meteen ook hoe groot het draagvlak is onder de bevolking.

  • Scheffer 16 mei 2017 om 08:09- Antwoorden

   Net zo’n vreemd idee als het “achteraan aansluiten” voor immigranten. Grenscontroles en traffic-mafia aanpakken, David.

  • Boels 16 mei 2017 om 09:24- Antwoorden

   Er is geen draagvlak onder de bevolking, alleen bij voormalige niet-NL’ers.
   Waar wel draagvlak voor is: humanitaire hulp, tijdelijke opvang, scholing over staatsinrichting en zo snel het kan terug om de puinhopen in het thuisland op te ruimen.

   Heikel punt: in hoe verre is de oorzaak van de migratie (altijd onbehoorlijk bestuur) ook niet te wijten aan (een deel van) de migranten.
   Ik begrijp best dat je ja-knikt met een mes op de keel, maar zo’n situatie heeft een voorgeschiedenis.

 3. bart 16 mei 2017 om 09:51- Antwoorden

  migratie is van alle tijden en desondanks is Europa welvarender dan ooit….migratiehysterie lijkt op klimaathysterie…weg met alle bangmakerij!

  • Boels 16 mei 2017 om 11:35- Antwoorden

   Je zou net zo goed kunnen zeggen dat Europa nog welvarender zou zijn zonder de huidige massamigratie …
   Heb je het overigens over vluchtelingen (noodzaak) of migranten (opportuniteit)?
   De thuislanden zijn en blijven ontredderd tenzij vluchtelingen en migranten kunnen terugkeren.

   • bart 16 mei 2017 om 15:30- Antwoorden

    beste boels…zou je inderdaad net zo kunnen zeggen hoewel ik t meer bedoelde in de tijd dus t.o.v. vroeger…en als ik n arme donder was zonder perspectief zou ik ook wel wat van die welvaart mee willen genieten…ongeacht onze definities mbt migranten..

    • Boels 16 mei 2017 om 18:39- Antwoorden

     @bart:
     Daarom is het de migrant/vluchteling niet aan te rekenen 😉
     Ik zou waarschijnlijk hetzelfde doen.
     Wel een verwijt aan de politiek, niemand onderbrak het parlementaire vakantiereces en daarna was het dweilen met de kraan open.
     Een beschuldiging aan al die kapitaalkrachtige NGO’s en de linkse politici die in wezen open uitnodigingen stuurden is wel op z’n plaats.

  • David 16 mei 2017 om 21:54- Antwoorden

   migratie gedreven door vraag van het gastland….
   of door intolerantie waardoor de elite vertrekt……
   nu door wanbeheer van naties.
   Daar zijn wij niet verantwoordelijk voor.

 4. Wim Fokkema 16 mei 2017 om 15:16- Antwoorden

  Ik denk dat de Klimaathysterie het best bestreden kan worden met deelname van de PVV. De enige partij die niet heeft zitten slapen bij de goedkeuring van het Energie akkoord. Naast Baudet heeft Adjied Bakas ook heel goede ideeen. Zie het interview met hem door Hajo Smit op Cafe Weltschmerz.

  • David 16 mei 2017 om 21:59- Antwoorden

   Bij lezingen tref ik geregeld mensen die op het hysterische af getuigen van een ontsporend klimaat en de noodzaak onze kinderen deze ellende te besparen. Ze zijn erger dan Jehova’s. Het klimaatalarmisme lijkt hun zingeving te zijn. Debatcentrum Pakhuis de Zwijger (avond aan avond 5 zalen vol activisten) heeft series lopen als ” hoe maken we de stad klimaatbestendig” bij nadere lezing komt dat neer op de aanleg van daktuintjes 🙂

Geef een reactie