Windenergie is geen oplossing

Op Climategate TV interviewt Kees de Lange de bekende Nederlandse expert op het gebied van windenergie, Fred Udo. Het interview gaat niet in op het debat of CO2 nu wel of niet een groot gevaar voor de samenleving is. Het richt zich in detail op twee vragen:

(1) Kan wind op betrouwbare wijze een steeds gecompliceerder maatschappij van energie voorzien?

(2) Wat gaat dat kosten?

We presenteren hier deel I.

Bij het aantreden van een nieuw kabinet moet men zich zorgen maken over de invulling van de energieparagraaf. Daarom is dit eerste kritische interview van groot belang voor een inhoudelijke beoordeling van het realiteitsgehalte van het toekomstige energiebeleid van Nederland en Europa. Ervaringen uit het verleden geven in dit verband niet te veel hoop voor de toekomst.

Voor de doorstart van Climategate TV hebben we externe deskundigheid moeten inhuren. Dat kost geld. Vandaar een oproep aan de lezers om dit initiatief genereus financieel te ondersteunen. Zie kolom rechts.
Door |2017-09-18T23:04:26+00:0019 september 2017|10 Reacties

10
Reageer op dit artikel

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthzonboemokg
Afbeeldingen
 
 
 
Andere bestanden
 
 
 
5 Reacties
5 Discussies
0 Volgers
 
Grootste discussie
Meest gelezen reactie
5 Auteur reacties
BoelsAnton BakkerRonelHugo MatthijssenHenk Recent comment authors

  Abonneren  
Abonneren op
Hugo Matthijssen
Gast
Hugo Matthijssen
Offline

Goed verhaal op een punt na. Er wordt gesproken over een capaciteitsfactor van 23% van alle molens samen in Nederland. Dat wordt vertaalt in de molens staan 3/4 van de tijd stil. In werkelijkheid staan de molens niet stil ook als het bijna windstil is draaien veel molens vrijwel zonder energie te leveren. Even terug naar de theorie zoals ir Halkema dit aangaf :Die formule is Es = f . mspec . v³ In deze formule is: Es de kinetische… Lees verder »

Henk
Gast
Henk
Offline

Goed en duidelijk verhaal. Het gaat allemaal toch door omdat de windlobby er goed aan verdient. Het verhaal zou iets veranderen als tegelijk zonne-energie wordt meegenomen omdat dat enigermate complementair is…… Belangrijkste is natuurlijk de verbetering van accutechniek, en dan liefst op eindgebruikersniveau. Wat nu als er grootscheeps huis/tesla/autoaccus zijn die vooral worden opgeladen als er een surplus aan windelectriciteit is ? Dit zou betekenen dat er intelligente systeempjes moeten komen die de accus bijtanken op het moment van surplus,… Lees verder »

Hugo Matthijssen
Gast
Hugo Matthijssen
Offline

Kijk ook naar deze kaart waar ze van gemiddelde windsnelheid uitgaan wat onzin is gezien het feit dat de levering met V3 toeneemt.
https://www.rvo.nl/sites/default/files/2017/01/Windsnelheid%20per%20gemeente%20SDE%20juli%202017.pdf

Hier de schaal van beaufort ook in m/s
https://www.knmi.nl/kennis-en-datacentrum/uitleg/windschaal-van-beaufort

Hugo Matthijssen
Gast
Hugo Matthijssen
Offline
Anton Bakker
Gast

Ondanks alle zeer duidelijke en goed gemotiveerde artikelen dat de groene energie veel geld kost en weinig oplevert, gaat ook Total deze markt op: http://www.telegraaf.nl/e/29294979 . Heel begrijpelijk, want het levert geld op. Het kost dus veel geld voor de belastingbetalers, maar het levert veel geld op voor de investeeerders. Volgens mij is dit een instabiel systeem, want eens zal duidelijk zijn dat dit niet de bedoeling is. De enigen die deze situatie kunnen veranderen, zijn de kiezers. Het enige… Lees verder »

Conform ons Privacybeleid maken wij gebruik van Cookies om onze website beter te laten werken. OK